Debat: Skal regionen undersøge sig selv?

25. august 2016 Sundeved

Regionsrådsmedlemmerne Jørn Lehmann og Poul Andersen, socialdemokraterne, skriver:

Sagen om de forsvundne 31 mio. kr. fra region Syddanmark optager om noget befolkningen – og med fuld rette. Desværre stemte et borgerligt flertal hjulpet af Enhedslisten imod Socialdemokraternes forslag om at lade revisionen som uvildig instans undersøge sagen til bunds. Flertallet, med Venstre i spidsen, besluttede at sagen lukkes med den interne undersøgelse, som forvaltningen selv har udført – den samme forvaltning som har lavet fejlen!

Artiklen fortsætter under annoncen

I Socialdemokratiet forstår vi godt at Venstre gerne ser sagen lukket, men vi mener at der fortsat er mange uafklarede spørgsmål, som helt klart vil inspirerer til diverse konspirationsteorier, til stor skade for både medarbejder, administration og det politiske arbejde. Hvis sagen skyldes manglende politiske signaler, skal vi som politikere naturligvis tage ansvar, hvis det derimod skyldes ledelsessvigt, skal ledelsen naturligvis tage ansvar. Som sagen står nu, bliver disse forhold aldrig afklaret og dermed er der fri bane for konspirationsteorierne. Vi må derfor håbe, at revisionen vil være sig deres ansvar bevidst og af egen drift udforske sagen – eller måske endnu bedre, at Statsforvaltningen føler anledning til at spørge ind til sagen.

Artiklen fortsætter under annoncen

At lade regionen undersøge sig selv i så alvorlig en sag, er for os komplet uforstående.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 Erhverv, Sydals

Drømmer du om et stort plankebord på syv meter?

29. juli 2021 Erhverv

FAWL, From Als With Love, som laver unikke plankeborde og meget andet unikt håndværk i træ, har netop fået nogle lange egeplanker hjem fra Frankrig. Så drømmer du om et flot og unikt spisebord eller konferencebord, der er op til syv meter langt, så kan FAWL både lave det – helt efter dine ønsker – […]

Læs mere...