Debat: Skal regionen undersøge sig selv?

25. august 2016 Sundeved

Regionsrådsmedlemmerne Jørn Lehmann og Poul Andersen, socialdemokraterne, skriver:

Sagen om de forsvundne 31 mio. kr. fra region Syddanmark optager om noget befolkningen – og med fuld rette. Desværre stemte et borgerligt flertal hjulpet af Enhedslisten imod Socialdemokraternes forslag om at lade revisionen som uvildig instans undersøge sagen til bunds. Flertallet, med Venstre i spidsen, besluttede at sagen lukkes med den interne undersøgelse, som forvaltningen selv har udført – den samme forvaltning som har lavet fejlen!

Artiklen fortsætter under annoncen

I Socialdemokratiet forstår vi godt at Venstre gerne ser sagen lukket, men vi mener at der fortsat er mange uafklarede spørgsmål, som helt klart vil inspirerer til diverse konspirationsteorier, til stor skade for både medarbejder, administration og det politiske arbejde. Hvis sagen skyldes manglende politiske signaler, skal vi som politikere naturligvis tage ansvar, hvis det derimod skyldes ledelsessvigt, skal ledelsen naturligvis tage ansvar. Som sagen står nu, bliver disse forhold aldrig afklaret og dermed er der fri bane for konspirationsteorierne. Vi må derfor håbe, at revisionen vil være sig deres ansvar bevidst og af egen drift udforske sagen – eller måske endnu bedre, at Statsforvaltningen føler anledning til at spørge ind til sagen.

Artiklen fortsætter under annoncen

At lade regionen undersøge sig selv i så alvorlig en sag, er for os komplet uforstående.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. oktober 2022 Augustenborg, Politik

Tænder julelysene og skruer ned for gadebelysningen

5. oktober 2022 Augustenborg

”I Teknik-, By og Boligudvalget er vi enige om at bevare støtten til julebelysning for bla. at støtte op om handelslivet, men vi er også sikre på, at man i de forskellige handelsstandsforeninger er opmærksomme på at begrænse energiforbruget”, siger udvalgsmedlem Tage Petersen fra Venstre til SønderborgNYT. Sparer på gadelyset “Selv om nogle måske vil […]

Læs mere...