Debat: Slesvigsk Parti og Venstre krydser en rød linje

2. juni 2022 Sundeved
Asger Romme Andersen. Foto: Ole Kæhler
Asger Romme Andersen. Foto: Ole Kæhler

Byrådsmedlem Asger Romme Andersen, Enhedslisten, skriver:

På onsdagens møde i Sønderborg Kommunes Natur-, Klima- & Miljøudvalg skulle stisystemet rundt om Nybøl Nor bindes sammen på det sidste stykke med en linjeføring af stien mellem Adsbøl og Gråsten. Der var mulighed for at pege på en gul en blå eller en rød linjeføring med helt forskellige naturmæssige kvaliteter.

Landsbylauget i Adsbøl havde anbefalet den gule linje, der ville strække sig på kystskrænten langs vandet ind til Gråsten. Det havde været smukt. Socialdemokraterne og Enhedslisten bakkede op om den linjeføring, som kunne have skabt værdi for lokale naturelskere og vandre-turister.

Artiklen fortsætter under annoncen

Desværre foretrak Slesvigsk Parti og Venstre at sætte deres kryds ved den røde og blå linjeføring, som ville kaste vandreruten fra Adsbøl ud blandt cyklister langs hovedvejen, derefter ind mellem to industrivirksomheder, så ind gennem et parcelhuskvarter for at slutte af med at krydse en befærdet hovedfærdselsåre.

Natur-, Klima- & Miljøudvalget havde således mulighed for at give lokalbefolkningen og besøgende adgang til kystlinjen – pengene var på plads i budgettet og det lokale landsbyfællesskab bakkede op. Desværre bliver det kun til en sløj oplevelse langs den røde linjeføring, som Venstre og Slesvigsk Parti af en eller anden grund, syntes var bedst.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
13. august 2022 Politik, Sønderborg

Et skridt tættere på at flere af kommunens biler kører på el

13. august 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts Handleplan for grøn omstilling af persontransport. Et af tiltagene handler om at kommunen skifter benzin- og dieselbiler ud med elbiler. På onsdag skal Økonomiudvalget gerne nikke til udrulningsplanen. I forhold til at få sat ladestationer op, så forelægges sagen til Teknik-, By og Boligudvalgets beslutning, idet der er […]

Læs mere...