Debat: Sønderborg skal have en ny skole i Forsvarets regi, en cyberteknologisk skole

7. april 2022 Sønderborg

John Lohff, Strandvej, Sønderborg, skriver:

I 2013 mistede Sønderborg Hærens Sergentskole og det var en stor sorg for hele landsdelen, at Folketinget flyttede en skole der i generationer havde uddannet befalingsmænd på forbilledlig vis. Kampen om skolen blev tabt, men tiden er nu inde til at få en ny skole i Forsvarets regi tilbage. En cyberteknologisk skole.

En sådan skole vil der være behov for. Dette er blevet en almen erkendelse efter erfaringerne ikke alene med Ruslands angreb imod Ukraine, men også qua konflikter og cyberangreb såvel civilt som militært igennem de senere år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den nye skole skal ikke være en sergentskole i gammeldags forstand. Det skal derimod være en højteknologisk skole som skal undervise i cyberteknologi, command and controlsystemer, drone- og missilteknologi samt warfare secure kommunikationssystemer og lignende.

En sådan skole vil passe perfekt ind i Sønderborgs økosystem. Sønderborg har et højteknologisk miljø drevet af førende selskaber inden for de nævnte teknologier anført af Danfoss.

På ovennævnte baggrund vil jeg derfor bede Folketinget/Forsvarsudvalget om at tænke denne tanke videre, og gøre skaden med at flytte Sergentskolen god igen. Vi taler om en nødvendig uddannelse. En uddannelse der vil give rigtig god mening at placere i Sønderborg og forsvarsudvalget vil på ovennævnte baggrund blive kontaktet i den nærmeste fremtid.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Tour de France, REGIONALT

Tour de France får betydning for Flextrafik og busser

26. juni 2022 Tour de France

De store trafikale udfordringer i forbindelse med 3. etape i Tour de France fra Vejle til Sønderborg søndag den 3. juli betyder, at handicapkørsel, Flextur og øvrig åben flextrafik til 3. juli ikke kan bestilles via selvbetjening, men kun telefonisk på 76 608 608. Der er endvidere helt lukket for bestilling og udførelse af handicapkørsel, […]

Læs mere...