Debat: Støttekroner skal sendes direkte ud til foreningerne

10. august 2022 Nordborg
Jesper Larsen. Privat foto
Jesper Larsen. Privat foto

Byrådsmedlem Jesper Larsen, Socialdemokratiet, skriver:

Foreningslivet er godt for sundheden og de fællesskaber som foreningslivet skaber, er grobund for god trivsel – det har jeg oplevet på første hånd som foreningsfrivillig. For mig er det derfor enormt vigtigt at børn og unge er foreningsaktive. Derfor skal vi også honorere og gøre tilskuddet gennemskueligt og enkelt for foreningerne, som hver dag aktiverer børn og unge i kommunen. Pengene skal mere direkte ud til foreningerne og deres børn og unge.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborgordningen er helt særlig for vores kommune og fordeler hvert år 4 millioner kroner til foreninger med aktive børn og unge under 25 år. I 2021 modtog 155 foreninger tilskud for deres mere end 12.000 unge medlemmer.

Fremadrettet skal der gives et fast medlemstilskud pr. medlem under 25 år og det skal være højere end hidtil, mener Socialdemokratiet. Et fast beløb vil gøre økonomien gennemskuelig og enkel for foreningerne, som har nok at gøre med den daglige drift i forvejen. Samtidig vil et fast og højere tilskud give den enkelte forening incitament til at lave flere aktiviteter for børn og unge og derigennem få flere medlemmer. Pengene skal således mere direkte ud i foreningerne og gøre gavn.

Artiklen fortsætter under annoncen

En ny model for Sønderborgordningen skal drøftes og besluttes dette efterår. Hidtil har pengene været fordelt mellem kommunens foreninger via en procentmæssig fordeling lige fra medlemstilskud til kursus- og materialetilskud. Det betyder, at foreningerne ikke med sikkerhed kan vide, hvilket beløb de modtager pr. medlem, idet mange medlemmer samlet set giver et mindre tilskud pr. medlem og omvendt.

Sønderborgordningen skal fortsat give kursustilskud op til 100 procent, fordi uddannelse er vigtig for at udvikle vores frivillige ledere og trænere og dermed kvalitetssikre vores foreningsliv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Foreningsarbejdet er vigtigt og til glæde og gavn for mange. Socialdemokratiet bakker op om foreningslivet, dets store arbejde med børn og unge og derfor vil vi sikre at den enkelte forening og dens børn og unge har de bedst mulige vilkår via Sønderborgordningen.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 FV22, Sundeved

FV22: Fra tirsdag og frem til 28. oktober er det muligt at brevstemme

7. oktober 2022 FV22

Hvis du ønsker at brevstemme før Folketingsvalget, kan du henvende dig i Borgerservice i Sønderborg Kommune fra tirsdag den 11. oktober. For at kunne brevstemme skal du medbringe gyldig legitimation – sundhedskort, pas eller kørekort. Sidste dag man kan brevstemme er fredag den 28. oktober, skriver Sønderborg Kommune. Der kan brevstemmes i Borgerservice i Gråsten, […]

Læs mere...