Debat: Sundhedsudvalget vil se på hvor børn kan få akut tandlægehjælp i ferieperioder

3. august 2022 Sønderborg

Sundhedsudvalgsformand Didde Lauritzen skriver:

Først og fremmest vil jeg gerne sige Tenna Kraag tak, fordi hun i et læserindlæg på SønderborgNYT,  gør opmærksom på en problemstilling. Nemlig at det er særdeles svært at få akut tandlægehjælp til mindre børn her i ferietiden. problemstilling. Det er ikke én udfordring, jeg selv tidligere har været opmærksom på, men vi tager det naturligvis alvorligt, at det har været så svært for Tenna Kraagat få tandlægehjælp til sin datter i sommerferieperioden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg har undersøgt forholdende i en række andre kommuner, for at hente inspiration til en mulig løsning.

Det går igen, at man ligesom i Sønderborg Kommune holder sommerferie i skolernes sommerferie.

Der er dog eksempler i nogle kommuner på at man har organiseret sig med 3-4 akutdage i løbet af sommerferielukningen.

Vi arbejder hele tiden på at optimere og kvalitetssikre vores tilbud om børnetandpleje i Sønderborg kommune.

På udvalgsmødet i september er det således allerede planlagt at det nye sundhedsudvalg skal besøge tandklinikken i Sønderborg og drøfte vores kvalitetsstandard- herunder om vores tilbud skal udvides eller justeres.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med udgangspunkt i din oplevelse, vil vi i dialog med den kommunale børnetandpleje og de lokale privatpraktiserende tandlæger, afdække hvor stort behovet er og derudfra undersøge mulighederne for at optimere adgangen til tandbehandling af børn i skoleferierne.

Vi vil ligeledes undersøge hvordan andre kommuner har organiseret sig. Det kunne fx være relevant at undersøge om der er grundlag for et samarbejde på tværs af de sønderjyske kommuner om en løsning.

Endelig så glæder jeg mig over at læse i kommentarsporet på SønderborgNYTs Facebookside, at der er mange forældre, som har positive oplevelser med mange af områdets privatpraktiserende tandlæger, som i ferieperioderne har været behjælpelige med at tilse børn med akutte tandproblemer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det tror jeg også, vi med fordel kan arbejde videre med, at det er lettere tilgængeligt, hvilke tandlæger der har erfaring med behandling af mindre børn og som har åbent i sommerferieperioden, således at man undgår at bruge mange timer på at ringe forgæves til mange instanser – som i dit tilfælde.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
15. august 2022 Nordborg, Samfund

Nordborg-branden: En del af Storegade i Nordborg er spærret

15. august 2022 Nordborg

Siden søndag eftermiddag er der blevet holdt ekstra godt øje med de to bygninger, som var udsat for brand, på Storegade i Nordborg. Det er hjemmeværnet og også politiet, som sørger for, at der ikke er nogen, som kommer indenfor afspærringen, som er omkring brandstederne. “Brandårsagen skal undersøges af politiet og det sker nok mandag […]

Læs mere...