Debat: Sygehuslægernes blodpenge

22. januar 2015 Debat

Regionsrådsmedlem Vibeke Syppli Enrum, Enhedslisten, skriver:

Det er penge lige ned i lommen for lægerne på regionens sygehuse, når politiet kommer med en person, som de har mistænkt for spirituskørsel. Det afslørede TV 2 Nyhederne i december.

Lægerne tager blodprøven – det tager højst 10 minutter – og skriver en regning på mellem 700 og 3.000 kroner. Politiet betaler regningen. Ikke til sygehuset, ikke til regionen, men til lægen, som jo altså har taget blodprøven, mens han/hun var på arbejde på et af regionens sygehuse.
Lægevagten tapper blod til narko-tjek. Foto: Ole Kæhler

Lægevagten tapper blod og scorer op til 3000 kroner Foto: Ole Kæhler

Det svarer altså til en timeløn på op til 18.000 kroner.
Det er ikke i orden!
Hvis den ene offentlige institution skal betale for at få udført en samfundsvigtig opgave på en anden offentlig institution, så burde pengene i det mindste gå til institutionen. Ikke til den læge, som i forvejen får betalt sin (udmærkede) løn for at passe sit arbejde.

Regionen accepterer

På baggrund af indslaget i TV 2 Nyhederne stillede Enhedslisten i Region Syddanmark en række spørgsmål om sagen. Regionens sundhedsdirektør, Per Busk, har nu svaret. Han fastslår, at regionen ikke har godkendt ordningen, men åbenbart alligevel accepterer den.
Enhedslisten vil derfor have regionen til at ændre ordningen. Hvis der skal skrives regninger til politiet for at få foretaget blodprøver på sygehusene, så fint nok med mig. Men så skal politiet betale regningen direkte til sygehuset eller regionen.
Ikke til den læge, som foretager blodprøven i arbejdstiden.
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk