Debat: Tænk kulturen ind i Søndre Havnegade

7. november 2014 Debat Skrevet af: Ole Kæhler

Musiker Jens Ole Pihl skriver:

Tilllad mig at sparke et kulturelt perspektiv ind i  diskussionen om det trafikale forslag ensrettet ”sivegade” i Srd.Havnegade,

Ud fra mit view som musikkulturperson er min vision, at Sdr Havnegade er lukket for biler i højsommeren fx i tidsrummet kl 18 – 24. Det i sig selv vil give ro og stemning. Man vil nogle aftener måske kunne opleve musik, dans ,optræden o.a. på trækajen og der være tiltagende servering og leben på kajsiden. Området er spærret af med  elevationspullerter, som måske hjemmeplejen har adgang til, hvis de har ærinder her.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborgs ”Nyhavn”  med liv og stemning, ,som vil give byen endnu et ”plus” i kulturel tiltrækningskraft- uden at det stort set koster noget at etablere.

Musiker Jens Ole Pihl

Musiker Jens Ole Pihl

Artiklen fortsætter under annoncen

Kunne man forestille sig” sivegader” i Nyhavn?

Næppe!

Hvem er det har behov for at skulle ”sive” i bil på Sdr. Havnegade mellem kl. 18 og 24 i højsommeren?

Måske  bilister , der ”cruiser” for at få lidt stemning.

Revyens, hotellets og slottets gæster måske , men en aftentur i stemning på havnefronten vil nok opveje dette.

Men en offentligt høring vil nok være på sin plads for at få  frem, hvem der er generet af denne løsning. Og for at få frem fordelene ved at skabe  et Sønderborgsk Nyhavn..

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er mit indtryk, at  den nuværende trafik i Srd. Havnegade er en god alternativ løsning og aflastning til Lerbjerg  i morgen og eftermiddagstrafikken , hvorfor jeg har svært ved at se en ensretning som nogen god løsning.

Og ”sivegade-begrebet” er kritisabelt .

Enten er der biler eller også er der ikke.

Man kunne alternativt overveje ”sivegade” i gaden bag Srd. Havnegade. Nemlig i Søndergade.

 

18. juni 2024 Erhverv, Sønderborg

SDU-studerende er klar til at hjælpe grænseregionens SMV’er

18. juni 2024 Erhverv

Med sit fokus på digitalisering, automatisering og bæredygtighed har Interreg-projektet ARTEMIS faciliteret frugtbare samarbejder mellem studerende og lokale virksomheder, hvilket har bidraget til nye ideer og bæredygtige løsninger. “Vores tilgang til at lave det perfekte match mellem talentfulde studerende og ambitiøse virksomheder har skabt en række innovative løsninger, der ikke kun fremmer bæredygtighed, men også […]

Læs mere...