Debat: Trækker Danfoss det kommunale budget ned

30. september 2022 Gråsten

Byrådsmedlem Ingrid Johannsen, Venstre, skriver:

I en omtale af et møde om kommunens økonomi på Sundhedscentret i Sønderborg er borgmester Erik Lauritzen (S) citeret for som forklaring på kommunes lave skatteindtægter at sige: ”Og en af forklaringerne er, at lønningerne på eksempelvis Danfoss er lave og lønniveauet fra Danfoss smitter af i andre virksomheder og det giver færre skattekroner i kommunekassen”.

Det er en uhyrlig påstand, at lønniveauet på Danfoss skulle være forklaringen på en negativ økonomisk spiral i Sønderborg Kommune. Danfoss står for arbejdspladser og betragtelige skatteindtægter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det må nærmest betragtes som en frækhed at mene, at Danfoss trækker Sønderborg Kommune ned og ikke op. Danfoss er synonym med fremgang og optur og solid økonomi for det kommunale budget i mere end en menneskealder. Det er lidt af en tilsnigelse at påstå det modsatte.

Vi kan alle være enige om, vi gerne vil have rige, veluddannede, højt skattebetalende og velfungerende skatteborgere i vores kommune, men at sige, at Danfoss’ ansatte ikke tæller på plussiden, er da vist helt nye takter i borgmesterens retorik. Hvad bliver det næste? Er de uddannelses- og arbejdspladser, Danfoss har skabt i Sønderborg Kommune med beskæftigelse af sønderjyske familier i flere generationer noget, der skal kastes i grams i forsøget på at dække over det hastigt stigende og tilsyneladende bundløse hul i kommunekassen?

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg håber, Erik Lauritzens udtalelse var en flyvsk og enlig svale. Jeg tror, at borgerne i Sønderborg Kommune og i særdeleshed de ansatte på Danfoss gerne havde været den foruden.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2022 112, Nordborg

Brand i garage kunne brede sig til gårdlænge

7. december 2022 112

Først på aftenen kørte Augustenborg og Egens frivillige brandværn til en gård ved Guderup. “Der var ild i en garage, der er bygget sammen med en gårdlænge”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Sønderborg Brand og Redning. De to frivillige brandværn fik hjælp fra stigevognen fra Sønderborg. “Branden blev slukket, inden den bredte sig”.

Læs mere...