Debat: Udflytning af de statslige arbejdspladser

13. september 2015 Sundeved

Folketingsmedlem Jan Rytkjær Callesen

og Bo Kleis Christensen – begge fra DF – skriver:

Dansk Folkeparti arbejder hårdt på at regeringens bebudede udflytning af statslige arbejdspladser til provinsen også skal omhandle Sønderborg, der i de senere år har mistet adskillige offentlige arbejdspladser, senest Hærens Sergentskole i 2014.

jan Rytkjær Callesen vil have statslige arbejdspladser ud af København.

Jan Rytkjær Callesen vil have statslige arbejdspladser ud af København.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er brug for arbejdspladserne og der er brug for at stoppe afviklingen af Danmark, udenfor Storkøbenhavn, og i Sønderborg arbejder Dansk Folkeparti for, at der skal ske en udflytning hertil. I Sønderborg Kommune har vi bygningerne, vi har rammerne, vi har uddannelsesinstitutionerne og vi har kulturen, men vi mangler de statslige arbejdspladser, der atter kan skabe liv. Vi har brug for udvikling, ikke afvikling.

Danmark har brug for en langt mere jævn fordeling af arbejdspladserne. Staten har som sådan ikke indflydelse på, hvor de private virksomheder vælger at etablere sig henne, men regeringen har indflydelse på, hvor de statslige og de regionale arbejdspladser bliver placeret. Det er derfor påtrængende nødvendigt, at vi får set på fordeling af arbejdspladserne fra politisk side. En bedre fordeling vil også kunne komme erhvervslivet til gavn, ved eksempelvis skabelsen af de såkaldte ægtefællejobs.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi arbejder fra Dansk Folkepartis side for, at danskerne kan få jobs, også i yderområderne af landet, ikke kun i København og Århus. Det syntes en del politikere at have glemt i centraliseringens hellige navn. Så lad os i stedet udnytte de massive ressourcer, der bare står og venter herude i resten af Danmark. Når nu alting alligevel foregår digitalt, i offentligt regi, er der ikke længere behov for, at disse ligger dør om dør i København.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk