Debat: Udvalgsformand fortæller Nye Borgerlige han er stolt over biogasanlæggene

10. maj 2022 Sønderborg

Asger Romme Andersen, formand for Natur- Klima- & Miljøudvalget, skriver:

Hvorfor er ingen stolte nok til at stå ved byggeriet af Biogasanlægget i Kværs, spørger Svenja Karstensen fra Nye Borgerlige i et debatindlæg på SønderborgNYT den 9. maj. Jeg vil godt række hånden i vejret, som en der stolt står ved byggeriet af biogasanlægget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lige nu er biogasanlægget afgørende på kort sigt for ambitionen om at gøre sig fri af Putins gasforsyninger. Og biogasanlægget er også afgørende for Sønderborg Kommunes målrettede arbejde for energimæssigt at blive CO2-neutral i 2029.

Nogle dele af vores produktion og transportsystem er ikke mulige at elektrificere. Derfor vil vi også fremadrettet have brug for gas som energiform. Lige nu kommer meget af den gas desværre til os fra Rusland, hvor vores penge er med til at finansiere Putins invasion af Ukraine. Den gas, vi kan producere på biogasanlægget i Kværs, kan vi slippe for at købe af Putin. Det kan vi være stolte af.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune har i mange år arbejdet for at nedbringe vores CO2-udledning med ProjectZero som ramme. Produktionen af biogas i Kværs bidrager ved at omdanne afgasning fra gylle og affald til energi. Gjorde vi ikke det, ville gasserne bare fise ud i atmosfæren. Når biogasanlægget i Kværs kan bidrage til, at vi reducerer CO2-udledninger og global opvarmning, så er det også noget, vi kan være stolte af.

Hvis Svenja Karstensen ikke har oplevet den dialog med ProjectZero, som hun havde håbet på, så skal vi da have rettet op på det. Jeg er sikker på, at vi kan finde sammen om et bord og drøfte Nye Borgerliges spørgsmål. I ProjectZero går folk nemlig rundt og er stolte af deres indsats, og vil gerne stå ved biogasanlæggets rolle i den grønne omstilling.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Tour de France, REGIONALT

Tour de France får betydning for Flextrafik og busser

26. juni 2022 Tour de France

De store trafikale udfordringer i forbindelse med 3. etape i Tour de France fra Vejle til Sønderborg søndag den 3. juli betyder, at handicapkørsel, Flextur og øvrig åben flextrafik til 3. juli ikke kan bestilles via selvbetjening, men kun telefonisk på 76 608 608. Der er endvidere helt lukket for bestilling og udførelse af handicapkørsel, […]

Læs mere...