Debat: Uroen i Augustenborg Havn er ovre – alt ånder fred og ro

Augustenborg Havn. Arkivfoto: Ole Kæhler
Augustenborg Havn. Arkivfoto: Ole Kæhler
21. maj 2024 Augustenborg Skrevet af: Ole Kæhler

 Bo Vistisen, Augustenborg, skriver:

Brolaugets medlemmer – altså alle bådeejere i Augustenborg – kan nu se tilbage på to-tre års uro efter at bestyrelsen i Brolauget valgte at ekskluderede et medlem. Der er nu faldet dom ved Retten i Sønderborg den 17. april og her en måned senere, har ingen af parterne ønsket at anke dommen: Eksklusionen blev dømt ulovlig.

Der var indkaldt 12 vidner. Retsagen varede det meste af en dag. Jeg var selv til stede som vidne. Flere vidner fra Augustenborg Sejlklub bedyrede under ed, at de i fremtiden vil føle sig utrygge og ville flytte deres båd væk fra Augustenborg over dommens udfald.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er dog ikke Brolaugets eneste problem. For kassen er også tom og broanlægget trænger flere steder til vedligehold. Det sidste aflagte reviderede regnskab for Brolaugets medlemmer var i 2019. Da var der 372.000 kroner i kassen.

Der mangler reviderede regnskaber for de seneste fire år: 20, 21, 22 og 23.

Brolaugets vedtægter tilsiger ellers, at der hvert år skal fremlægges revideret regnskab for medlemmerne inden udgang af første kvartal, men det er altså ikke sket.

Heller ikke i år har bestyrelsen ønsket at informere medlemmerne om retssagen, de manglende regnskaber og den tomme kasse.

Artiklen fortsætter under annoncen

De ansvarlige er smuttet – hele bestyrelsen i Augustenborg Sejlklub er fornylig trådt tilbage. Alle ville ud af bestyrelsen nu, heriblandt formanden og kassereren for Brolauget de seneste tre år.

Hvor er formuen blevet af og hvad er pengene brugt til?

Og ikke mindst: Hvad er de sidste fire års omsætning blevet brugt til?

Er bestyrelsesmedlemmer ikke ansvarlige?

Kan man bare formøble flere hundrede tusind kroner væk uden at skulle stå til ansvar overfor medlemmerne. Kan man bare tie alt ihjel?

Artiklen fortsætter under annoncen

Ingen ved det og flere ønsker faktisk ikke at vide det.

Så, kære læser, det kan du så tænke lidt over. Nu ved du næsten lige så meget som mig.

22. juni 2024 Kultur, Sønderborg

Her kan du se Skt. Hans-bål

22. juni 2024 Kultur

I morgen, søndag, er det Skt. Hans og det fejres en masse steder i kommunen – og her kan du se de steder, som har fortalt SønderborgNYT, at de vil tænde bål. Meteologerne har lovet tørvejr – og heldigvis er der ikke varslet forbud mod at tænde bål. Fluepapiret: Til Sankt Hans er der både […]

Læs mere...