Debat: Velment forslag om vederlag

31. marts 2022 Sønderborg

Byrådsmedlem Asger Romme Andersen, Enhedslisten, skriver:

Onsdag aften skulle Byrådet tage stilling et forslag om at lægge diverse vederlag, som byrådets politikere modtager for deres politiske arbejde, endnu mere tydeligt frem for at skabe åbenhed og gennemsigtighed. I Enhedslisten var vi også med på at stemme ja til sådan nogle fromme ambitioner. Det er selvom vi ikke er sikre på, at det velmente forslag vil lykkes med sin målsætning.

Det er nemlig slet ikke let at skabe den ønskede gennemsigtighed. Nogle byrådsmedlemmer bliver frikøbt fra deres erhvervsarbejde med deres vederlag. Nogle går ned i tid på deres erhvervsarbejde i målestok med deres vederlag. Nogle lægger bare vederlaget oven i deres øvrige indtægt. Nogle betaler en del af deres vederlag videre til deres parti, andre gør ikke.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den økonomiske interesse, det enkelte byrådsmedlem har i sit politiske arbejde, er på den måde svær at videreformidle, og vil således fremadrettet også kun være delvis gennemsigtig.

Men får vi da så nu åbenhed om medlemmernes økonomiske interesser? Nja… I løbet af det seneste år er partier til både højre og venstre for midten f.eks. blevet afsløret i at kanalisere penge til sig selv gennem erhvervsklubber og på den måde skjule, hvem der betaler dem penge. Den finte kommer vi ikke udover med onsdagsforslaget.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Danmark har vi heller ingen karensperiode for politikere, der ellers i mange lande forhindrer de folkevalgte i at fortsætte direkte fra politiker-taburetten til velbetalte stillinger hos de virksomheder, som de lige har siddet og forhandlet med på vælgernes vegne. På det punkt bliver der også ved med at være lukkethed om politikeres økonomiske interesser.

Derfor skal vi nok især måle forslaget på dets gode hensigter om åbenhed og gennemsigtighed, og så se det som et skridt på vejen til sådan noget som at få afskaffet partiernes erhvervsklubber og få indført karensperioder for politikere blandt lobbyvirksomheder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det glæder vi os til i Enhedslisten Sønderborg!

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Tour de France, REGIONALT

Tour de France får betydning for Flextrafik og busser

26. juni 2022 Tour de France

De store trafikale udfordringer i forbindelse med 3. etape i Tour de France fra Vejle til Sønderborg søndag den 3. juli betyder, at handicapkørsel, Flextur og øvrig åben flextrafik til 3. juli ikke kan bestilles via selvbetjening, men kun telefonisk på 76 608 608. Der er endvidere helt lukket for bestilling og udførelse af handicapkørsel, […]

Læs mere...