Debat: Venstrekandidat vil gi’ erhvervsuddannelserne et løft

29. september 2022 Nordborg

Folketingskandidat Chris Preuss, Venstre, skriver:

Der findes få ting, der er mere provokerende, end når folk taler om kloge hænder på erhvervsuddannelser og kloge hoveder på vores gymnasier. Vi har brug for et holdningsskifte til vores erhvervsuddannelser – som følges op af konkret politiske prioriteringer.

Vi kommer i mange år fremover til at mangle kvalificerede faglærte i både det private og det offentlige. Det helt triste er, at halvdelen af dem, der dropper ud af erhvervsuddannelserne, begrunder det med, at uddannelserne ikke er gode nok. Og i nogle tilfælde forstår jeg dem desværre godt. Fordi mange skoler har et efterslæb i forhold til eksempelvis udstyr. Forskellen på maskinerne på skolebænken og virkeligheden på arbejdspladserne er for stor. Det kræver tidssvarende udstyr at give tidssvarende uddannelser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor vil Venstre sætte 400 millioner kroner af årligt og pengene hentes ved at afskaffe det 6. SU-år.

Og så skal vi turde tale åbent om, at erhvervsuddannelserne er udfordret på studiemiljø i forhold til vores andre ungdomsuddannelser. Det er ikke, fordi skolerne ikke gør en kæmpe indsats. Og det skyldes ikke, at vores unge på erhvervsuddannelser ikke har et stærkt sammenhold. Men når man løbende er i praktik, og når der er større aldersforskel, så kræver det mere. Derfor skal vi også turde tænke nyt og måske styrke de tvær-sociale arrangementer på tværs.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi skal tale erhvervsuddannelserne op. Vi skal prioritere tidssvarende udstyr. Ellers kan vi ikke levere god velfærd, løse klimakrisen og alle de andre store udfordringer, som Danmark står overfor.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2022 112, Nordborg

Brand i garage kunne brede sig til gårdlænge

7. december 2022 112

Først på aftenen kørte Augustenborg og Egens frivillige brandværn til en gård ved Guderup. “Der var ild i en garage, der er bygget sammen med en gårdlænge”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Sønderborg Brand og Redning. De to frivillige brandværn fik hjælp fra stigevognen fra Sønderborg. “Branden blev slukket, inden den bredte sig”.

Læs mere...