Debat: Venstrekandidat vil gi’ erhvervsuddannelserne et løft

29. september 2022 Debat Skrevet af: Ole Kæhler

Folketingskandidat Chris Preuss, Venstre, skriver:

Der findes få ting, der er mere provokerende, end når folk taler om kloge hænder på erhvervsuddannelser og kloge hoveder på vores gymnasier. Vi har brug for et holdningsskifte til vores erhvervsuddannelser – som følges op af konkret politiske prioriteringer.

Vi kommer i mange år fremover til at mangle kvalificerede faglærte i både det private og det offentlige. Det helt triste er, at halvdelen af dem, der dropper ud af erhvervsuddannelserne, begrunder det med, at uddannelserne ikke er gode nok. Og i nogle tilfælde forstår jeg dem desværre godt. Fordi mange skoler har et efterslæb i forhold til eksempelvis udstyr. Forskellen på maskinerne på skolebænken og virkeligheden på arbejdspladserne er for stor. Det kræver tidssvarende udstyr at give tidssvarende uddannelser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor vil Venstre sætte 400 millioner kroner af årligt og pengene hentes ved at afskaffe det 6. SU-år.

Og så skal vi turde tale åbent om, at erhvervsuddannelserne er udfordret på studiemiljø i forhold til vores andre ungdomsuddannelser. Det er ikke, fordi skolerne ikke gør en kæmpe indsats. Og det skyldes ikke, at vores unge på erhvervsuddannelser ikke har et stærkt sammenhold. Men når man løbende er i praktik, og når der er større aldersforskel, så kræver det mere. Derfor skal vi også turde tænke nyt og måske styrke de tvær-sociale arrangementer på tværs.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi skal tale erhvervsuddannelserne op. Vi skal prioritere tidssvarende udstyr. Ellers kan vi ikke levere god velfærd, løse klimakrisen og alle de andre store udfordringer, som Danmark står overfor.

22. juli 2024 Kultur, Nordborg

Der er plads til flere til ringriderfesten i Guderup

22. juli 2024 Kultur

Søndag er der ringridning i Guderup og dagen begynder med et rytteroptog, som starter klokken 11:30. Klokken 12 åbner telte, boder og Als Udlejnings legeland på pladsen – og frem til klokken 14 er der gratis sildebord til de, der køber en øl eller en sodavand. Omkring klokken 16 er der kongeomridning og klokken 17:15 […]

Læs mere...