Debat: Veteran-refugium efterlyser en kommunal veteranpolitik

7. december 2015 Sønderborg

På et tidspunkt har byrådsmedlem Claus Klaris spurgt, om der er veteraner i Sønderborg og det mener Kim Henriksen fra Sønderborg Veteranrefugium bestemt der er.

Han skriver i et læserbrev til SønderborgNYT:images

Ja, der er 262 fra Forsvaret.

Hvor mange der er fra de øvrige organisationer, kan jeg ikke svare på.

Artiklen fortsætter under annoncen

Størsteparten er velfungerende veteraner.

Vi ved  19 procent af veteranerne har anmeldt og fået anerkendt deres arbejdsskade i forbindelse med deres udsendelse, ud af de anmeldelser er der 18 % som har en psykisk diagnose her af er de 5%  med svære psykiske men.

Man skal huske at såfremt at veteranen er udfordret i hverdagen påvirker det familien, herunder børnene. images (1)Psykiatrifonden konkluderer, at 50 procent af de børn der vokser op i en familie, hvor den ene af forældrene har en psykisk lidelse får det svært og kan udvikle en tilsvarende lidelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune bør som minimum have en veteranpolitik som kan støtte op om de veteraner samt deres familie, som med baggrund i en udsendelse, nu er udfordret i hverdagen.

Jeg er føler mig overbevist om, at en veterankoordinator og en veteranpolitik for Sønderborg vil være en stor hjælp for veteranerne og deres familier, så de kan få hjælp til at manøvrere i hverdagen og hen ad vejen blive i stand til at klare det på egen hånd.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk