Debat: Vi skal bygge en bro mellem Hardeshøj og Ballebro

12. januar 2022 Sønderborg
John Lohff. Pressefoto
John Lohff. Pressefoto

John Lohff, Sønderborg, skriver:

I øjeblikket er der ved at blive gennemført en forundersøgelse vedrørende en fast forbindelse imellem Als og Fyn. Det er godt, og forhåbentlig får vi den. Vi taler her om et regionalt udviklingsprojekt, der binder regionen bedre sammen, så vi hjælper arbejdskraftens bevægelighed, uddannelse, sundhed, turisme og så videre. Dette med den klare fordel, at vi ikke altid skal hen over hængselsleddet, Lillebæltsbroerne, medmindre vi vælger færgen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skal vi tilsvarende have Sønderborg Kommune til at hænge bedre sammen, bør vi undersøge mulighederne for en fast forbindelse imellem Ballebro og Hardeshøj. En sådan forbindelse vil give os en helstøbt kommune, der hænger langt bedre sammen. Arbejdskraft til de alsiske fabrikker, hurtigere forbindelse fra Nordals til akutsygehuset i Aabenraa, lettere adgang til det kommende Nordborg Resort og i det hele taget lettere pendling imellem Nordals og fastlandet og internt i kommunen.

Prøv at tænke hvilke infrastrukturmæssige fordele befolkningen i vores kommune kan opnå, så alt ikke skal ind over hængselsleddet Sønderborg-broerne. Kommunen bør undersøge mulighederne og gerne bistået af eventuelle investorer, der ligeledes kan se samfundsgevinsten ved det oplagte projekt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi er ikke længere syv kommuner, men en stor kommune, der i denne sag også bør tænke stort. En forbindelse til Fyn og en forbindelse imellem Nordals og fastlandet vil for alvor understøtte den positive udvikling området i øjeblikket oplever.

Læs også: Borgmesteren udelukker ikke en bro mellem Hardeshøj og Ballebro .

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk