Debat: Vi skal ha’ knækket befolkningskurven

17. juni 2022 Augustenborg

Byrådsmedlem Tage Petersen, Venstre, skriver:

Selv om befolkningstilbagegangen ikke har været helt så slem på det seneste, så peger pilen stadig nedad i den nye befolkningsprognose.

En ting er at befolkningstallet går tilbage, men alderssammensætningen giver anledning til større bekymring.

Vi har flere ældre og færre børn end landsgennemsnittet, og ifølge prognosen forstærkes den udvikling – lige nu skal hver borger i den erhvervsaktive alder i Sønderborg Kommune forsørge 0,74 børn/ældre mod et landsgennemsnit på 0,63.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det bliver et langt sejt træk at knække kurven, men vi skal arbejde hårdt for at få flere uddannelser til kommunen, understøtte et bredt udbud af arbejdspladser der kan trække nogle flere af de unge, som er rejst til storbyerne for at studere, hjem –  og så kan de ukrainske flygtninge måske også være med til at stabilisere indbyggertallet, selv om det er på en kedelig baggrund.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. juni 2022 Kultur, Nordborg

MC Als Heimerz har åbent hus den 9. juli

30. juni 2022 Kultur

Den 9. juli – mellem klokken 13 og 17 – er der åbent hus hos MC Als Heimerz, som står klar med kaffe, kage og ringriderpølser til en billig penge. Det skriver klubben i en pressemeddelelse. “Endelig er det muligt at inviterer andre på besøg og vi glæder os til at få en snak med […]

Læs mere...