Debat: Vigtigt at børn og unge oplever at være en del af de sunde fællesskaber

20. februar 2022 Sønderborg

Sundhedsudvalgsformand Didde Lauritzen skriver:

En hel million kroner til at sikre at flere børn og unge bliver en del af idræts-og foreningslivet. Det er ét af de resultater fra Budgetaftalen for 2022 som jeg er særligt glad for.

For det er så vigtigt, at børn og unge oplever at være en del af de sunde fællesskaber, som findes i vores rige idræts- og foreningsliv i Sønderborg kommune.

Men især for mange udsatte børn og børn og unge med særlige behov, står uden for de fællesskaber. Det kan og skal vi sammen ændre på!

Artiklen fortsætter under annoncen

Det kræver at man kan betale sit kontingent – derfor er jeg glad for at i vi for et år siden øgede puljen til fritidspasordningen.

Det kræver ekstra ressourcer til opgaven ude i klubberne – derfor har vi nu øremærket en million kroner til at få flere børn og unge ind i foreningslivet.

Og så tror jeg på, at vi i langt højere grad end i dag, skal kigge til de frivillige sociale og sundhedsfremmende foreninger. Jeg tror på, at hvis vi kan facilitere et samarbejde imellem idrætsforeninger og de frivillige sociale foreninger, om at støtte udsatte børn og unge og børn med særlige behov, i at komme i gang med og fastholde en fritidsaktivitet, så er chancen for at vi lykkes med opgaven, langt, langt større.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor en opfordring til at også de frivillige sociale og sundhedsfremmende foreninger, med berøring med disse børn og unge deltager, når Idrætsrådet, samrådet Alssund og Folkeoplysningsudvalget den 26. februar, inviterer til workshop på Sønderborg Teater, hvor borgere og foreninger kan give input til hvordan vi får flere børn og unge med i foreningslivet.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 Politik, Sønderborg

Udviklingen af Rønhaveplads lægges i mølposen for en tid

10. august 2022 Politik

Tirsdag var udviklingen af Rønhaveplads på bordet i Teknik-, By- og Boligudvalget, hvor projektet blev sat i bero på grund af pengemangel. “Venstre ser stadig et stort potentiale i at udvikle Rønhaveplads til en oase i byen med legeplads, udeservering o.s.v., og samtidig også som en del af korridoren fra havnen til den øverste del […]

Læs mere...