Debateftermiddag: Hvordan får vi høj kvalitet i Sønderborgs dagtilbud?

20. juni 2021 Samfund

Der er lagt op til en spændende eftermiddag, når Tænketanken DEA og LEGO Fonden inviterer eksperter, politikere, fagprofessionelle og forældre til leg og debat på Café Alsion i Sønderborg. Debatten skal bl.a. handle om, hvad politikerne vil gøre for de små børn i Sønderborg.

For selvom Sønderborg allerede kan betegnes som foregangskommune på småbørnsområdet, er emnet mere aktuelt end nogensinde frem mod Kommunalvalget til efteråret, skriver Tænketanken DEA i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi arbejder allerede intensivt med at sikre kvaliteten i dagtilbuddene her i Sønderborg, for vores institutioner skal ikke bare være gode – de skal være fremragende. Vi skal både sætte de rigtige rammer for børnenes leg og læring i det daglige, og så skal institutionerne være med til at fastholde og tiltrække flere småbørnsfamilier til kommunen. Det er ambitiøst, men vi mener, det er vejen frem”, siger Connie Buch, som er dagtilbuds- og læringschef i Sønderborg Kommune, og som blandt andre har deltaget i den lokale idéudvikling omkring minitopmødet. 

Artiklen fortsætter under annoncen

Stina Vrang Elias, adm. direktør i Tænketanken DEA, som står bag arrangementet sammen med LEGO Fonden, glæder sig til at høre om de erfaringer, man har gjort sig på netop småbørnsområdet i Sønderborg.

”Undersøgelser og tv-dokumentarer har desværre vist, at der langt fra altid er høj kvalitet i vuggestuer og børnehaver, samt at der er betydelig forskel på, hvor god kvaliteten er. Men Sønderborg er en af de kommuner, hvor man gennem de seneste tre år har arbejdet med kvalitetssikring gennem bl.a. tilsynskoncepter, og jeg glæder mig derfor til at høre om de lokale erfaringer og ambitioner på småbørnsområdet”, siger Stina Vrang Elias.

Artiklen fortsætter under annoncen

Til minitopmødet skal politikere, forældre og fagprofessionelle deltage i spillet Livets Lotteri, hvor de selv kan opleve rejsen gennem de første år af et barns liv.

Efter spillet er der debat om de sønderborgensiske dagtilbud.

Det sker på Café Alsion, Alsion 2, 6400 Sønderborg tirsdag den 29. juni fra kl. 15-18.

15.00: Velkomst og dagens program

Stina Vrang Elias, adm. direktør i Tænketanken DEA, dagens moderator

15.10: Leg: Livets Lotteri – et involverende spil

Oplev rejsen gennem de første år af et barns liv. Deltagerne skal på egen krop erfare nogle af de mest afgørende faser i barnets udvikling, fra fødsel til skolestart.

Artiklen fortsætter under annoncen

16.10: Hvad kan vi lære af Livets Lotteri?

Interview og samtale med forskere og forældre. Mød bl.a. Karsten Wohlgemuth bestyrelsesmedlem i FOLA, Alexander von Oettingen, rektor, dr.pæd., Ph.d på UC Syd

17.00: Politisk debat

Hvad vil de lokale politikere vil med børnene? Mød formanden for Børne- og Uddannelsesudvalg, Claus Klaris, næstformand Jesper Smaling og medlem Christel Leiendecker.

 

 

 

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
5. december 2022 Kultur, Sønderborg

Brecklings Bogcafé gav lidt indsigt i krimi-tanker, obduktioner og filmarbejde

5. december 2022 Kultur

Søndag eftermiddag fandt årets sidste udgave af Brecklings Bogcafé sted i Sønderborghus, hvor godt 160 gæster lyttede til værten Allan Breckling, forfatterne Louise Nielsen og Karen Inge Nilen samt filmproducer Kasper Gravesen, som skal filme Karen Inge Nielsens grænselandskrimier. Først på scenen var Louise Nielsen, som fortalte, at hun gennem længere tid gik med ideerne […]

Læs mere...