Debatindlæg: Alle skal kunne komme med bussen

16. november 2020 REGIONALT

Regionsrådsmedlem Karsten Fogde, SF, skriver:

Det er mig ubegribeligt at Sydtrafik er ligeglad med flere passagergrupper! Ikke nok med at der allerede er langt til busstoppestederne, så er de regionale busser forbeholdt brugere med de stærke ben.

Trafikselskabernes fornemste opgave er at betjene borgerne og så hjælper det ikke, at man skal være adræt til bens for at tage med bussen. Herved sparker man barnevogne, de handicappede og de gamle ‘ud af bussen’.

Højgulvsbusser er ekskluderende og burde høre fortiden til!

Artiklen fortsætter under annoncen

Der findes såkaldte lavtgulvsbusser, som man blandt andet bruger hos Fynbus, som gør det muligt for alle at bruge den kollektive trafik – blot altså ikke hos Sydtrafik.

Da jeg forelagde Sydtrafik denne kritik, anfører Sydtrafiks direktør blot: ”Regionale busser er højgulvsbusser, fordi komforten er væsentlig bedre”.

Komfort for de få sættes således over servicen for moderen med barnevognen, cyklisten der gerne vil have cyklen med eller rollatorbrugeren. Mig bekendt betaler vi alle skat til det samme system og må da forvente, at vi som et minimum kan påregne den samme service fra vores fælles trafikselskab; uanset om vi har de gode ben eller ej!

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg vil arbejde ihærdigt på, at den ekskluderende tilgang bliver ændret.

 

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
3. december 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Byrådets konstituering er på plads

3. december 2021 KV21

Torsdag aften blev der igen forhandlet om konstitueringen i det byråd, som tager over fra årsskiftet – og om det bliver en flertalsgruppe, som består af alle byrådets partier eller om alene af Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti og Enhedslisten, hvor Venstre, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige får rollen som opposition, bliver afsløret på et pressemøde fredag […]

Læs mere...