Debatindlæg: Arbejdmarkedsudvalget lytter gerne til andre

25. september 2021 Sønderborg

Arbejdsmarkedsudvalgsformand Jan Prokopek Jensen skriver:

Jeg er glad for, at K. Bonefeld fra Venstre vil være med til at gøre en indsats på arbejdsmarkedsområdet i Sønderborg Kommune, det lover godt for de kommende fire år. Vi har nu i snart otte år haft et rigtig godt samarbejde i hele Arbejdsmarkedsudvalget i Sønderborg Kommune, hvor vi i enighed har lavet beskæftigelsesplaner, som er vedtaget af et enigt byråd. Ligeledes har vi i enighed – både i udvalget og byrådet – godkendt mange forskellige nye tiltag, og indført nye arbejdsmetoder, som skal nedbringe antallet at personer på overførselsindkomst – til glæde for dem og deres familie, og til glæde for virksomhederne i området.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og det virker. Fra 4. januar i år og indtil den 13. september er antallet på offentlig forsørgelse således faldet med 946 personer. Heraf 134 på kontanthjælp og 728 på dagpenge – det er fantastisk, og jeg er stolt over den fantastiske indsats vore medarbejdere i Jobcentret har ydet, godt hjulpet af et samarbejdende arbejdsmarked.

Vi har i de seneste otte år hvert år tilbageført penge til kommunekassen – oftest to-cifrede millionbeløb – som så har kunnet bruges til andre velfærdsområder, og således også i år. I foråret tilbageførte vi 10 millioner kroner til kassen og i næste måned vil vi tilbageføre ca 8 millioner kroner, som kan bruges til det stigende behov på ældre- og socialområdet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udover at rose personalet for den flotte indsats, vil jeg også gerne rose et samlet byråd for at investere i udviklingen af arbejdet på arbejdsmarkedsområdet, det har vist sig – og viser – at det kan betale sig.

Hvis K. Bonefeld har yderligere gode forslag, så er han meget velkommen til at videregive dem til hans partikollega i udvalget, så vi kan arbejde videre med forslagene. Den mulighed har han iøvrigt haft også de seneste otte år.

Vi arbejder videre – også de sidste tre måneder i denne byrådsperiode.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk