Debatindlæg: Bedst for alle hvis kommunens ansatte bliver gode til deres job

25. marts 2021 Sønderborg

De kommunale fællestillidsrepræsenter, Lone Petersen, Ulla Madsen, Conni Jørgensen og Karsten Wohlgemuth, skriver:
Man bliver helt varm om hjertet når borgmester Erik Lauritzen i sidste uge, i forbindelse med offentliggørelsen af forvaltningernes mindreforbrug på 120 millioner kroner fra 2020, fortalte, at man vil prioritere velfærden højt.

Erik Lauritzen og Byrådet vil prioritere en høj standard i kommunes hjemmepleje og plejecenter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er og skal være fokus på børn, unge og de borgere, der har behov for ekstra støtte.

Inden man går i gang med analyser og konsulenter for at finde ”smarte og gode” løsninger for velfærdsområderne, så vil vi gerne komme nogle opmærksomhedspunkter som vi mener man bør tage i betragtning.

Vi har gennem de seneste år oplevet en stigning i antallet af timelønnede ansatte samt en brug af helt unge medarbejdere, hvis førsteprioritet er at tjene sammen til en backpacktur.

Stigningen af den medarbejdergruppe gør, at de faste kollegaer brænder ud, fordi opgavetyngden bliver for stor.

De kollegaer, som brænder ud, har et bankende hjerte for faget og borgergruppen. Men for en del af dem bliver beslutningen desværre, at de kaster håndklædet i ringen.

Kollegaer, som har en stærk faglighed, forlader jobbet, og fordi der er rekrutteringsudfordringer kan det være svært at finde nye, der kan matche opgaverne og der kan derfor ske en kvalitetsforringelser for både borgeren – og også for de tilbageværende kollegaer.

Vi, der har valgt at være social- og sundhedshjælpere og assistenter, pædagogmedhjælpere, pædagogiske assistenter, eller omsorgs- og pædagogmedhjælpere har valgt det med hjertet.

Hvis kommunen vil undgå, at vi forlader vores job, så bør det overvejes, hvordan man kan få kvalificerede kollegaer der kan levere den faglighed, der er på FOAs velfærdsområder!

 

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Stor konference i Sønderborg flyttes til oktober

14. april 2021 Erhverv

Corona-pandemien får endnu engang arrangørerne af ’Impact The Future’ til at udskyde konferencen i Sønderborg til oktober måned, som ellers var planlagt til at finde sted i juni måned. Arrangørerne oplyser i en mail, at udskydelsen skyldes usikkerhed omkring afholdelse af større events, hvor deltagere skal mødes fysisk og oplyser samtidig, at hvis Corona-situationen fortsat […]

Læs mere...