Debatindlæg: Biogasanlæg ødelægger område med ‘særlig natur’

26. april 2021 Gråsten

Lars Lenger, Kværsløkke, Gråsten, skriver:

Endelig fik Sønderborg Kommune øjnene op for, at der foregår noget i Kværs. Der bliver bygget tårnhøje siloer uden tilladelse, siloer som ifølge Niras miljørapport ikke bliver væsentlig synlige. Men de kan ses overalt og falder ikke i med naturen. Naturen omkring Kværs, denne findes ikke ligeså andet sted i Danmark og som Sønderborg kommune selv har beskrevet den i en landskabsrapport fra 2017, så er den en ’meget særlig natur med de østrigske bakker’.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den natur smadrer Sønderborg Byråd med lynets hast for at få et meget tungt industri anlæg i miljøklasse 7 placeret. Anlægget skal bygges, fordi CO2-besparelser ikke kender kommunegrænser, men 80 procent af biomassen vil blive hentet i Aabenraa Kommune.

Lige vest for kommunegrænsen, ved Kliplev, bygger SBS et storskala biogasanlæg i et velplanlagt område med tilkørselsforhold – uden brug af ekspropriation. Anlægget i Kliplev er samtidig placeret i takt med statens egne anbefalinger om 50 km imellem storskala biogasanlæg og placering i nær forbindelse med større veje og hovedveje.

Artiklen fortsætter under annoncen

Yderligere kan det nævnes, at selskabet Nature Energy er utroværdigt. Selskabets bestyrelsesformand, Peter Gemælke, lovede befolkningen i Kværs, ’at bygges der biogasanlæg i Kliplev, kommer der ikke et i Kværs’.

Nature Energy giver også deres leverandører en klar garanti om, at Nature Energy er gode naboer og ikke bygger biogasanlæg, hvis der bliver protesteret imod det.

Kære Sønderborg Byråd, nu har Nature Energy også brudt loven og bygget uden byggetilladelse –

Det er nu I har chancen for at smide selskabet for døren og lytte til de mennesker som betaler Jeres løn og kan give Jer stemmer til næste kommunalvalg.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
19. august 2022 Sønderborg, Debat

Debat: Tidligere Nye Borgerlige-medlemmer undrer sig over hovedbestyrelsens pressemeddelelse

19. august 2022 Sønderborg

Svenja Karstensen og Tom Sivertsen, tidl. Nye Borgerlige, skriver: Vi har læst udtalelsen fra Jesper Hammer, som vi ikke kan forholde os til, da han skriver at vi var blevet ekskluderet under alle omstændigheder. Den udtalelse havde han sikkert nævnt, da vi alle seks bestyrelsesmedlemmer fra lokalafdelingen af Nye Borgerlige var til møde med ham […]

Læs mere...