Debatindlæg: Biogastank større i virkeligheden end på visualiseringen

7. juni 2021 Gråsten
Biogastank. Foto: Claus Christensen
Biogastank. Foto: Claus Christensen

Claus Christensen, Kværs, skriver:

Alle borgere i Kværs og omegn har med stor interesse læst den nu ugyldige miljørapport og VVM til Nature  Energys biogasanlæg i Kværs.

I Miljørapporten og VVM beskrives det udførligt med visualiseringer, hvordan det færdige anlæg vil se ud i landskabet. Dette gøres ved at man har tager nogle billeder rundt omkring det kommende anlæg, og bagefter, via computerprogrammer, tegner anlægget ind på billederne.

Så kan politikere, embedsmænd og vi, der bliver naboer til anlægget, se, hvordan det vil se ud i landskabet, når det er bygget færdig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu har Nature Energy bygget den første af i alt otte reaktortanke uden en byggetilladelse – og nu også uden Miljøtilladelse og VMM – og billedet herover viser på en skræmmende måde visualiseringen 100 procent korrekt.

Jeg var på besøg hos én af de nærmeste naboer og jeg må indrømme, at det var et voldsomt syn, jeg mødte, set fra deres stuehus og dejlige grund, i vores skønne landskab. Det er skræmmende at se forskellen mellem en forhåndsvisualisering og så den virkelige verden!

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er skræmmende, at alle visualiseringer er taget fra toppen af bakkerne, hvorimod alle ejendomme er nænsomt placeret i dale og lavninger. Det er skræmmende at ingen byrådsmedlemmer stiller spørgsmål til dette!

Denne reaktortank er en skamstøtte over en kommune, der 110 procent gennemtrumfer dette anlæg i ProjectZeros hellige CO2-neutrale navn og som tillader et sådant anlæg i landzone, og ikke i et de til indrettet industriområde.

”Det gode liv” i Sønderborg kommune gælder åbenbart kun virksomheder og ikke borgerne, der bor og lever på landet!

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu kan jeg godt forstå, at der gennem flere år er sket en fraflytning fra kommunen – at bosætte sig og foretage investeringer i fast bolig er alt for risikabel en investering i Sønderborg kommune.

Skal nuværende borgere og kommende borgere have tillid til kommunen, er der kun en løsning – skrot det anlæg!

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Tour de France, Sønderborg

Symfoniorkestret spiller for Tour de France-tilskuere og for cykelryttere

28. juni 2022 Tour de France

På søndag, når Tour de France-rytterne suser væk fra Gråsten, så kommer de forbi vognmand Knud Erik Heissel og tæt ved ham står Sønderjyllands Symfoniorkester på deres store friluftscene, hvor de i løbet af eftermiddagen spiller hele tre gange. “Vi har sat et program sammen, så publikum kommer til at lytte til både dansk og […]

Læs mere...