Debatindlæg: Byggebranchen har brug for de unge

29. januar 2019 REGIONALT

Michael Mathiesen, formand for Dansk Byggeri Sydjylland, skriver:

Hvad vil du være, når du bliver stor?

Svaret leder rigtig mange elever i 9 og 10 klasse formentlig efter i øjeblikket, hvor de om få uger skal vælge ungdomsuddannelse.

I Dansk Byggeri Sydjylland håber vi, at rigtig mange fatter interesse for en fremtid i byggeriet. Allerede i dag har vores virksomheder svært ved at finde kvalificerede medarbejdere, og udfordringen vokser for hvert år. Hvis ikke vi får flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse, vil der mangle 17000 faglærte alene i bygge- og anlægsbranchen om kun ti år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor håber jeg, at 2019 bliver året, hvor vi kan rykke ved statistikken, der viser, at der i 2018 for eksempel kun var 20 procent af en årgang i Vejle, Haderslev og Kolding der startede på en erhvervsuddannelse.

I Esbjerg var det 22 procent og i Aabenraa, Sønderborg og Fredericia 23 procent.

Alle byer hvor der i øjeblikket bygges en masse, som kommer til at præge bybilledet både nu og i mange år frem.

Kære elever i 9 og 1. klasse, jeg håber, at I vil se på alle de flotte byggerier, der vokser frem i jeres hjembyer og overvej, om ikke en erhvervsuddannelse kunne være noget for jer. Der er løn under uddannelse, der er gode jobmuligheder, og man kan starte egen virksomhed eller læse videre, hvis man har lyst til det. Vi bygger alt fra supersygehuse og broer til nulenergi huse og nye møbler.

Artiklen fortsætter under annoncen

I bygge- og anlægsbranchen er mulighederne er mange.

Vi venter bare på, at I vælger en erhvervsuddannelse og griber dem.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. september 2021 Uddannelse, Sønderborg

Elever på EUC Syd blev klogere på portrætbilleder og på sig selv

18. september 2021 Uddannelse

Nogle af den forgange uges dage har IB-eleverne på EUC Syd brugt sammen med billedkunstner og fotograf Maja Nygaard Eriksen. Når der skal tages et portrætbillede, så skal det fortælle en historie om den person eller de personer, som er på billedet – og personligheden kan fremhæves ved måden at sidde, stå, ligge på. Og […]

Læs mere...