Debatindlæg: Byggebranchen har brug for de unge

29. januar 2019 REGIONALT

Michael Mathiesen, formand for Dansk Byggeri Sydjylland, skriver:

Hvad vil du være, når du bliver stor?

Svaret leder rigtig mange elever i 9 og 10 klasse formentlig efter i øjeblikket, hvor de om få uger skal vælge ungdomsuddannelse.

I Dansk Byggeri Sydjylland håber vi, at rigtig mange fatter interesse for en fremtid i byggeriet. Allerede i dag har vores virksomheder svært ved at finde kvalificerede medarbejdere, og udfordringen vokser for hvert år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis ikke vi får flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse, vil der mangle 17000 faglærte alene i bygge- og anlægsbranchen om kun ti år.

Derfor håber jeg, at 2019 bliver året, hvor vi kan rykke ved statistikken, der viser, at der i 2018 for eksempel kun var 20 procent af en årgang i Vejle, Haderslev og Kolding der startede på en erhvervsuddannelse.

I Esbjerg var det 22 procent og i Aabenraa, Sønderborg og Fredericia 23 procent.

Alle byer hvor der i øjeblikket bygges en masse, som kommer til at præge bybilledet både nu og i mange år frem.

Kære elever i 9 og 1. klasse, jeg håber, at I vil se på alle de flotte byggerier, der vokser frem i jeres hjembyer og overvej, om ikke en erhvervsuddannelse kunne være noget for jer. Der er løn under uddannelse, der er gode jobmuligheder, og man kan starte egen virksomhed eller læse videre, hvis man har lyst til det. Vi bygger alt fra supersygehuse og broer til nulenergi huse og nye møbler.

I bygge- og anlægsbranchen er mulighederne er mange.

Vi venter bare på, at I vælger en erhvervsuddannelse og griber dem.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 Erhverv, Sydals

Kæmpe solcelleanlæg på vej til Sydals

14. april 2021 Erhverv

Clean Energy Advisors ApS ønsker at bygge en 37 hektar stor solcellepark mellem Tandslet og Lysabild. Når solcellerne er installeret, vil 62 procent af ProjectZeros målsætning for solcellekapacitet i Roadmap 2025 være nået. Parken på Sydals bliver med en kapacitet på 39 MW – installeret effekt – kommunens største, idet Glansager/Vollerup er på 25 MW. […]

Læs mere...