Debatindlæg: Byrådet burde ha’ vist rettidig omhu i sagen om biogas i Kværs

9. maj 2021 Gråsten

Tine Brodersen, Kværs, skriver:

Der er mange spørgsmål om Nature Energy og biogasbyggeriet ved Kværs for tiden og der er lang kø ved håndvasken – fakta er, at vi ikke havde stået i denne situation, hvis byrådet i Sønderborg havde handlet med rettidig omhu.

Når et byråd giver hinanden håndslag på at stemme en sag igennem, allerede før sagen er undersøgt. Når et kommune inviterer borgerne til idéhøringsfase, selvom Niras stort set er færdige med at lave den såkaldte VVM og Miljøgodkendelse. Når en formand for Teknik- og Miljøudvalget står på kroen i Kværs og siger:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Uanset hvad I gør, så kommer det anlæg”.

Og når en forvaltning sylter borgerhenvendelser, der er blevet sendt på mail og når der udstedes en grave- støvetilladelse uden at vente på svar fra behandlingen af sager hos de forskellige nævn – ja så ville det havde klædt Sønderborg Kommune at handle efter rettidig omhu.

Lad mig for god ordens skyld citerer hvad dette betyder: ‘Rettig omhu er indbegrebet af ordentlighed, redelighed, arbejdsomhed, pålidelighed, pligtfølelse og viljen til at skabe langtidsholdbare resultater’.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er ikke for sent – det er aldrig for sent. En god gammeldags indrømmelse af at have taget fejl, ville lige nu klæde mange. En god gammel dags indrømmelse af at man lod sig forblænde af veltalende alfahanner fra Nature Energy. En god gammel dags indrømmelse af at Byrådet ikke havde sat sig ordentlig ind i, hvad et biogasanlæg på 800.000 tons årlige biomasse gør ved et samfund – i form af trafik, ødelæggelse af landskab og ikke mindst hvilken konsekvens et biogasanlæg rent faktisk har for vores klima.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Kværs er vi klar til at samarbejde, vi er klar til at starte på en ny idéhøringsfase – og i fællesskab finde løsninger, der giver langtidsholdbare resultater for både mennesker og klimaet.

Kommer vi der hen, så kan Byrådet nå det endnu – byrødderne kan nå at handle efter rettidig omhu.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. juni 2022 Samfund, Sønderborg

Autocampere får nye p-pladser – det skal få dem væk fra Slotskajen

30. juni 2022 Samfund

Politikerne i Teknik-, By- og Boligudvalget har tilbage i februar udpeget tre områder, som i en forsøgsperiode skal fungere som P-plads for autocampere og trække autocamperne væk fra Slotskajen. “Forvaltningen har fundet otte områder og vi valgte de tre af dem”, siger udvalgsformand Kirsten Bachmann til SønderborgNYT. Hun fortæller, at det vigtige er, at pladserne […]

Læs mere...