Debatindlæg: Byrådet har på ingen måde glemt Nordals

31. januar 2021 Debat Skrevet af: Redaktion

Byrådsmedlem Niels Ole Bennedsen, Socialdemokratiet, skriver:

At vi borgere her oppe på Nordals har ambitioner for vores område er ikke nyt. Det betyder også, at vi engang imellem føler os lidt glemt og ikke set i vores ellers dejlige storkommune.

Nordals er et geografisk yderområde i vores kommune, det kan vi ikke ændre. Nordals er ikke et sted, man bare kører igennem, her kører man til, fordi man har et ærende. Og det er det da heldigvis mange der har, ikke mindst på grund af den geografiske beliggenhed, med byen liggende midt i skov og natur.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi, der bor her, ved, at her er dejligt. Vi har, hvad der skal til for at få et godt liv: Arbejdspladser – de store ligger omkring os – skoler, børnepasning, bibliotek, butikker der dækker dagligdagens behov og så ikke mindst hinanden og den dejlige natur.

Nogle mener, der bør ske noget mere, hvad det så egentlig er? Der er en oplevelse af, at Sønderborg Byråd ikke tilgodeser os her oppe, men jeg må sige, at det er en forkert opfattelse.

Masser af natur

Der er en stor velvillighed over for Nordals. Byrådet er godt klar over muligheder heroppe.

Artiklen fortsætter under annoncen

I de seneste fire år har vi plantet en ny stor skov, Oksbøl Skov med flere kilometer gå-, cykel- og oplevelses sti – prøv at tage derud i den kommende sommer, det bliver fantastisk.

Der er gendannrt tre store søer, Oldenor, Mjels og Bundsø, med et fantastisk stisystem. Der er i hele området – i samarbejde med de mange lodsejer her oppe – en Natur Park Nordals, hvilket der kun findes 12 af i hele Danmark som er godkendt af Friluftsrådet – Et unikt naturområde er tilgængelig for os og vore turister.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er og har været, berettiget kritik af kommunens vedligehold af vores mange stier omkring Nordborg sø, Mejls sø m.m. Også det, synes jeg, er forbedret betydeligt. Det er ikke mindst sket, fordi der heldigvis igen kom kommunale arbejdspladser nede på den gamle materialegård i Havnbjerg.

I byen er renoveringen og ombygningerne på Th. Brorsens vej blevet smukt lavet, en synliggørelse af Nordborg Sø med en lille park er under opførsel, en renovering og tilbygning ved Lokalhistorisk Arkiv sættes i gang nu – og midt i byen på Storegade, har en lokal investor renoveret den gamle bygning. En renovering der forpligter alle vi andre i byen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den helt store satsning på Nordals er heldigvis på vej. Byggeriet afNordals Ferieressort til en pris på to milliarder kroner begynder i år – også her med imponerende lokal initiativ fra Linak og Bitten & Mads Clausens Fond og med en økonomisk opbakning på 100 millioner kroner fra kommunen.

Nordals er på landkortet

Som supplement her til, har Sønderborg byråd også bevilliget – foreløbig – otte millioner kroner til udviklingstiltag heroppe – en plan med tiltag som Udviklingsforum Nordals fremlægger i denne måned. Planen indeholder tiltag her og nu og tiltag på lidt længere sigt – jeg glæder mig meget til at se planen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er min klare overbevisning, at Byrådet er klar med flere penge i de kommende år for at understøtte de ambitioner vi alle har for en opblomstring af Nordals – vi er på det kommunale landkort.

Så der sker noget på Nordals og hertil skal så lægges alt det, vi borgere hver især kan bidrage med, ikke mindst personlig optimisme og opbakning til vores skønne område.

Som der står i vores forretninger her oppe: ”Tak fordi du handlede ved os i dag, så er vi her også i morgen”.

 

 

14. juni 2024 Erhverv, Sønderborg

Ruller besparelser i hjemmeplejen tilbage

14. juni 2024 Erhverv

Medarbejdernes travlhed i weekenderne i hjemmeplejen har været stor efter besparelserne sidste. Det viser tilbagemeldinger fra medarbejderne i hjemmeplejen og derfor har Social, Senior og Handicapudvalget besluttet at rulle en af besparelserne tilbage fra weekenden 22.-23. juni, skriver Sønderborg Kommune. ”Besparelserne har ramt hjemmeplejen hårdt, men nu prioriteres der 2 millioner kroner årligt til at […]

Læs mere...