Debatindlæg: Byrådet har på ingen måde ‘syltet’ Broager

21. marts 2021 Broager
Broager. Foto: Sønderborg Kommune
Broager. Foto: Sønderborg Kommune

Borgmester Erik Lauritzen, udvalgsformand Aase Nyegaard og udvalgsformand Stephan Kleinschmidt skriver et svar på tidligere læserindlæg fra Venstrekandidat Erik Krogh:

Med kommunalreformen i 2007 blev seks tidligere ‘hovedstæder’ i de gamle kommuner til det, vi i dag kalder mellembyer. Fra start var byrådene meget optaget af landsbyerne. Vi skabte gode strukturer og kommunal opbakning til de mange ildsjæle i landsbyerne med det resultat, at Sønderborg måske har landets fornemste landsbypolitik og 35 enorm aktive og endnu flere landsbyer.

Artiklen fortsætter under annoncen

I dag ved vi, at mellembyerne i de første år blev lidt klemt og til dels glemt i den store kommune. Det ændrede sig 2014-15. Byrådet satte også fokus på mellembyerne potentiale. Vi skabte områdeinitiativer og startede arbejdet med bystrategier for mellembyerne. Det gjorde vi sammen med gode kræfter og aktivere borgere. Udviklingsfora opstod i kølvandet på en styrket indsats og samarbejde – også i Broager.

Og straks slået fast

Hvor er det dejligt med et aktivt lokalsamfund. Hvor er det en styrke for kommunen at borgere engagerer sig. Netop gode initiativer og ideer har brug for bystrategier, der sætter rammen for et godt samspil mellem lokalsamfundet, byrådet og den kommunale forvaltning. Sammen når vi mange resultater.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi kan i ny og næ også blive utålmodig. Men byrådet har på intet tidspunkt ‘syltet’ Broagerområdet.

Det kan hele byrådets bekræfte – også Erik Kroghs partikammerater fra Venstre.

Sagen er jo den, at de mange gode forslag fra et lokalområde konkurrerer med alle andre områders mange forslag til udvikling og forbedringer i den store kommune. Ønsker og forslag står i kø, når byrådet lægger budget.

Resultater i Broager

Vi kan glæde os over mange gode resultater i Broager og Broagerland.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kommunen og byrådet har positivt støttet udviklingen af Broagerland 3.0 og Solengprojektet.

Vi har gennemført cykelstien Skelde-Dynt og der investeres løbende i forbedringer af Gendarmstien.

Et samlet byråd har understøttet udbygningen af Broagerhallerne, investeret i og stillet det tidligere Broager Rådhus til rådighed som medborgerhus.

Både private og kommunale byggegrunde udstykkes løbende i området. Cykelstien Broager-Nybøl går i gang i 2021. Der er banet vejen for en spritny daginstitution i Broager.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skolen er løbende opgraderet til en moderne og stærk skole.

Der investeres i flere plejeboliger i midtbyen.

Med flere end 600.000 kroner støttede byrådet op om mindre projekter fra udviklingsforum herunder projektet Loddemosen og senest har vi givet 250.000 kroner til udvikling af en plan for et nyt Broager bytorv. Det samme beløb går til Broager Udviklingsforum.

Skal vi videre?

Ja da.

Vi glæder os til i et godt samarbejde mellem lokale kræfter og det nuværende såvel som kommende byråd om at videreudvikle Broager og Broagerland, så området forbliver et attraktiv for bosætning, erhverv og turister.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 Samfund, Sønderborg

Aflysning af broåbning skal lette trafikken gennem Sønderborg

10. august 2022 Samfund

Nu kommer der lidt mere luft på Kong Christian Xs Bro hver eftermiddag, så længe Vejdirektoratet arbejder på Alssundbroen. Søfartsstyrelsen har netop sagt god for, at Sønderborg Kommune aflyser åbningen af Kong Christian X’s Bro klokken 15.38 på alle hverdage frem til slutningen af oktober. Det sker med virkning fra i morgen, torsdag, og det […]

Læs mere...