Debatindlæg: Byrådets beslutning vil skabe mistrivsel for alle skoleelever

27. juni 2019 Sønderborg

Fællestillidsrepræsentant for pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter i Sønderborg kommune, Karsten Wohlgemuth skriver:

Byrådet traf i onsdag en beslutning der betyder, at frem til 2025 skal elevantallet på Kløverskolen skrues ned til 100 elever.

På nuværende tidspunkt trives og profiterer 185 elever af at gå på Kløverskolen.

Når byrådet træffer en beslutning om at fastsætte et elevantal på Kløverskolen, som er urealistisk, tager man både børn, forældre og personale som gidsler.

Artiklen fortsætter under annoncen

I analysen ”Flere løsninger i almenområdet med støtte fremfor at segregere børn i specialtilbud” kan jeg læse, at der er en masse ‘Excel-målsætninger’, eksempelvis at 25 procent af elever skal maksimum i specialskole eller specialklasse i en periode på tre år.

Hvorfor har byrådet ikke en målsætning om, at så mange som muligt skal have den specialpædagogiske støtte, som de fortjener og profiterer af?

Når jeg kigger ud i fremtidens specialpædagogiske tilbud i Sønderborg kommune, er det med frygt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg frygter, at med den besparelse som politikerne har besluttet at lave på dette område, kommer til at have fatale konsekvenser for de elever, der i fremtiden ikke får et tilbud som matcher deres behov.

Det skal klart understreges, at det personale, der er ansat på almenområdet i Sønderborg er super professionelle og dygtige til deres arbejde.

MEN den specialviden som Kløverskolen over år har opbygget, til gavn for eleverne, vil blive ødelagt.

Er jeg bange for, at mine kolleger mister deres arbejde?

Nej, jeg er bange for at de elever som ikke længere kan få det tilbud, som de blomstrer bedst i, kommer til at mistrives.

Jeg forudser flere magtanvendelser, højere sygefravær, forøget skoleværging, mere vold mod personalet i hele Sønderborg kommune.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. december 2021 Erhverv, Sønderborg

Christen Espersen fra miniBOOSTER i spidsen for IndustriGruppen Sønderborg

3. december 2021 Erhverv

Det er den 58-årige administrende direktør og grundlægger af firmaet miniBOOSTER A/S, Christen Espersen, der afløser den 69-årige direktør og konsul Erling Duus, som siden 2008 har stået i spidsen for IndustriGruppen Sønderborg. Erling Duus, der har forladt sin position som medejer og administrerende direktør for Eegholm A/S, bevarer sin tilknytning til IndustriGruppen, hvor han […]

Læs mere...