Debatindlæg: Coronavirus er ligeglade med politisk ideologi

7. november 2020 Sønderborg

Lars Romsøe Grandt, Formand for Venstre Nordals og Kredsbestyrelsen Venstre Sønderborg Kommune, skriver:

At Socialdemokratiet ønsker friskolerne hen hvor peberet gro, er efterhånden nok ikke nogen hemmelighed. Landspolitisk ønskede man sidste år, at fjerne millioner fra friskolerne ved at ændre koblingsprocenten fra 76 procent til 71 procent.

Til dem der ikke kender koblingsprocenten, er det den procentdel kommunen betaler friskolerne i forhold til, hvad man betaler per elev i folkeskolen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kommunalpolitisk, hvor vi desværre også er under en socialdemokratisk ledelse, udmærker man sig ved, lad os kalde det små drillerier, havde det været på en skole, var det blevet betegnet som mobberi, og der var krævet handling.

Man vælger ikke at tage hensyn til friskolerne, når der lægges busdrift, der kører lige forbi skolen. Hvert år deler kommunen en ekstra million kroner ud til folkeskolerne og her får eleverne lov til, på demokratisk vis, selv lov til at dele ud af kagen, ja altså hvis de kommer fra en folkeskole. Jeg tror ikke borgmesteren har valgt, at udelukke friskolerne, fordi han mener eleverne allerede har lært alt, der er at vide om demokrati.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg er klar over, at det er en socialdemokratisk ideologi, alene kun at have folkeskolen, men når man nu læser på SønderborgNYT, at smittetallet har gjort, at krisestaben har besluttet at tage fat i tiltag for at begrænse smitte, så må der ikke gå ideologi i foranstaltningerne.

Jeg hæfter mig særligt ved, at der sendes en Task Force ud på folkeskolerne og ser på forholdene for derefter at foreslå forbedringer. Jeg håber inderligt, at der tages kontakt til friskolerne for at tilbyde dem samme mulighed. Coronasmitte ser ikke anderledes på folkeskolen end på friskolen, det bør krisestaben heller ikke, når det bedste værn mod corona skal findes, ellers er de ikke deres ansvar voksent.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. oktober 2021 Kultur, Nordborg

Nordborg Kirke: Festlig gudstjeneste med herlig spillemandsmusik og sang

16. oktober 2021 Kultur

Kom og oplev en festlig gudstjeneste, som bliver fyldt med folkemusik og sang. De Nordalsiske spillemænd spiller op, Linak-koret og solister fra Sønderjysk Pigekor synger for. Vores præst, Sophie Lønne Reil Hundebøll, vil både læse og synge teksterne, skriver kirkens organist til SønderborgNYT. Det hele finder sted i Nordborg kirke, søndag den 31. oktober kl. […]

Læs mere...