Debatindlæg: Dansk Folkeparti kalder spareforslag for ‘regnearks-tankegang’

15. juni 2019 Politik

Dorthe Mehlberg, Dansk Folkeparti, skriver:

Dansk Folkeparti har stemt nej til at sende besparelser på seniorområdet i høring. Det har vi, fordi vi er dybt uenige med det øvrige udvalg om forlagene til besparelser for i alt 7 millioner kroner.

Vi mener, at de vedtagne besparelser er udtryk for en regnearkstankegang og ikke vil kunne gennemføres uden mærkbare serviceforringelser for de ældre.

Artiklen fortsætter under annoncen

I beslutningen er godt nok tilføjet en ordlyd om, at “det ikke må gå ud over den borgernære pleje”, men vi tror ikke på, at det er realistisk at gennemføre de besparelser der lægges op til, uden at det vil ramme netop her.

Når der reduceres i antallet stillinger, må personalet løbe endnu stærkere end de allerede gør i dag og det på trods af at tempoet allerede er højt.

Dansk Folkeparti tager gerne ansvar og ønsker også at hjælpe flertalsgruppen med at løse de økonomiske udfordringer, der har ramt seniorområdet. Men vi mene,r at finansieringen kan findes andre stede.

Eksempelvis har vi gennem længere tid bedt om, at der kigges på ledelsestrukturen, planlægning og administrationen, men det har der indtil nu ikke været vilje til fra udvalgsformandens side.

Læs udvalgets spareforslag HER på LINKET

Dorthe Mehlberg er medlem af Social- og Seniorudvalget.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk