Debatindlæg: Dansk Folkeparti kom med spareforslag på Social- og Seniorområdet

19. juni 2019 Sønderborg

På onsdagens Økonomiudvalgsmøde blev der sagt, at sparekravene til Social- og Sniorforvaltningen ligger fast. Der skal findes 7 millioner kroner indenfor egne rammer.

Udvalget – minus Dansk Folkeparti – er enige om en række spareforslag, som skal sendes i høring.

“Dansk Folkepartis udvalgsmedlem har ikke peget på andre forslag”, sagde borgmester Erik Lauritzen efter Økonomiudvalgsmødet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den udtalelse fik Dorthe Mehlberg fra Dansk Folkeparti til at fare til tasterne.

Hun skriver:

Jeg ved ikke helt om det er ferie der trænges til eller om borgmesteren føler sig presset, men det retfærdiggøre på ingen måde at man lyver. Vi har i DF taget fuldt ansvar for finansieringen på de 7 millioner kroner, uden at det vil give serviceforringelser for de ældre og dårligere arbejdsmiljø for vores, i forvejen hårdt pressede, plejepersonale.

At jeg ikke skulle være kommet med andre forslag, end de andre udvalgsmedlemmer, er ikke korrekt.

Jeg har op til flere gange nævnt overfor formanden og forvaltningen, at der skulle kigges på ledelse og administrationsområdet, hvor der kunne effektiviseres.

Jeg har endda i ovember sidste år bedt om en opgørelse, over antal af ledere på området fra direktøren i Social og Seniorområdet.

Jeg må ikke referere fra lukkede møder og kan derfor desværre ikke komme ind på, hvad effektivivseringskataloget indeholder.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk