Debatindlæg: Dejligt at en bypark binder Nordborg Sø og byen sammen

24. september 2020 Nordborg

Jesper Larsen, Nordborg, skriver:

Arbejdet på byparken ved Nordborg Sø er godt i gang. Parken skal være med til at binde byen og Nordborg Sø sammen på en mere indlysende og indbydende måde.

Allerede nu prydes den kommende bypark med den flotte og vigtige genforeningssten, hvis påskrift på flotteste vis er blevet frisket op af frivillige fra Nordborg sangforening.

Det er indiskutabelt at selve flytningen af og planerne med stenen skulle have været drøftet og foregået i samspil med sangforeningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Genforeningensstenen har nu fået en fornem placering og er allerede synlig for gående og cyklister. Det glæder jeg mig også til, at søen bliver, når træer og siv bliver beskåret.

Jeg glæder mig over stenen og etableringen af byparken, hver dag når jeg cykler forbi med mine børn, som allerede har været henne og røre stenen og spørge til historien.

Og det er vel netop her at byparken skal komme til sin ret, nemlig ved at den bliver brugt af unge som gamle, nordborggensere som turister.

Artiklen fortsætter under annoncen

En attraktiv bypark med en lille bro som forbinder åmundingen, en flot genforeningssten og opholdspladser hvor området kan nydes, skal være indbydende for såvel borgere og turister og det kræver vedligehold. Sker det vil byparken være med til at løfte Nordborg by og Nordborg Sø.

Jeg glæder mig på Nordborgs vegne.

En indbydende bypark, som forbindelse mellem by og sø, det er da en indlysende idé.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
19. juni 2021 Samfund, Sønderborg

Vil du med i Ældrerådet?

19. juni 2021 Samfund

Der er valg til Ældrerådet tirsdag den 16. november og fordi de fleste af de nuværende medlemmer ikke genopstiller, er der brug for nye kandidater. Ældrerådets formand, Karin Dalager, er en af dem, der har valgt at sige stop: ”Jeg har været med i otte år og i alle årene været formand. Det er utroligt […]

Læs mere...