Debatindlæg: Der skal være boligudvikling i hele kommunen

10. maj 2021 Broager

Byrådskandidat Erik Krogh, Venstre, skriver:

Boligudvikling i hele kommunen er altafgørende for at fastholde borgere, der allerede bor i kommunen og som står over for et boligskift fra en større til en mindre bolig eller omvendt. Mange ønsker fortsat at bo i den by eller i det område, hvor man har boet igennem mange år. Det skal være en spændende og attraktiv boligudvikling, der tilgodeser de boligbehov der efterspørges gerne med fokus på energirigitige løsninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

En attraktiv og anderledes boligudvikling vil også have værdi, når vi skal tiltrække familier, der af jobmæssige eller andre årsager ønsker at bosætte sig i kommunen. Her er det især vigtigt, at vi kan tilbyde attraktive boligformer med en beliggenhed, som tilflyttere efterspørger.

En boligudvikling kan sagtens foregå i de områdebyer der ligger i rundt om i kommunen og ikke kun i centerbyen. Der er mange, som vælger at bo i områder, hvor natur og kyst ligger tæt på og alligevel nær ved skole, indkøb og fritidsaktiviteter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er vigtigt at man tænker i nye og fremtidssikrede boligformer, som tilgodeser det boligbehov, der er brug for i de forskellige faser i livet. Det behøver ikke kun at være kommunen, der laver udstykninger til parcelhuse og lignende, vi skal også gøre det interessant for investorer og private aktører, at komme med deres bud på, hvordan vi kan få udviklet nogle spændende og attraktive boligområder. En forudsætning for boligudvikling i hele kommunen er, at den nuværende kommuneplan 2019-2031 snarest bliver revideret.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
30. juni 2022 Samfund, Sønderborg

Autocampere får nye p-pladser – det skal få dem væk fra Slotskajen

30. juni 2022 Samfund

Politikerne i Teknik-, By- og Boligudvalget har tilbage i februar udpeget tre områder, som i en forsøgsperiode skal fungere som P-plads for autocampere og trække autocamperne væk fra Slotskajen. “Forvaltningen har fundet otte områder og vi valgte de tre af dem”, siger udvalgsformand Kirsten Bachmann til SønderborgNYT. Hun fortæller, at det vigtige er, at pladserne […]

Læs mere...