Debatindlæg: Derfor fortsætter jeg kampen mod Nature Energy

27. april 2021 Gråsten
Arkivfoto
Arkivfoto

Claus Christensen, Kværs, skriver:

Jeg er af mange blevet spurgt om hvorfor jeg forsat kæmper imod biogas anlægget i Kværs – og svaret det er ret simpelt: ’370 + 95’ – 370 mennesker har skrevet under på en fælles klage over anlægget og i alt 95 høringssvar blev pure afvist. Derfor!

370 mennesker i Kværs og omegn er klar til at kæmpe sammen med os. 95 høringsvar blev afvist, blandt andet mit eget, hvor jeg påpegede Søndertoft i Kværs som et problem med tung trafik. Jeg fik det svar, at der bliver indført cykellistforbud på Søndertoft, fordi det er en utryg skolevej og alle skal benytte en anden vej.

Artiklen fortsætter under annoncen

Da jeg så påpegede over for kommunen, at der er beboelse på Søndertoft, og at disse beboer jo skal kunne cykle til deres ejendom, fik jeg dette svar: ”Vi indfører et cykellistforbud på strækningen, så folk må trække deres cykel i grøftekanten, hvis de er på cykel til og fra deres ejendom”.

Det synes jeg, er et flabet og nedladende svar! Se det er bare ét ud af mange punkter. Og jo længere vi kommer frem, jo mere grelt bliver det. Hvor er vi i dag?

Det er lykkedes os at få ophævet miljøgodkendelsen / VVM og ekspropriation af vejadgang. Så i dag er der ingen miljøgodkendelse, den skal gå om med ny offentlig høring, og mulighed for igen at klage over den. Nature Energy har ingen vejadgang til anlægget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Byggeriet på grunden er forsat selvom Nature Energy kun havde en grave- / støbetilladelse, men de har alligevel opført en ståltank på området! Kommunen har i sidste uge meddelt dem, at de nu har et standsningsforbud, og byggeriet er nu stoppet. Det har meget lange udsigter før Nature Energy kommer i gang, men samme regler for Nature Energy som for alle andre – lovgivningen skal overholdes 100 procent

Vi har nu være igang i snart 2½ år og vi bøvler stadig videre. Jeg har personligt en tro på,  at vi stadig kan stoppe hele byggeriet! Nature Energy bygger jo på egen regning og risiko, så de kan komme i den situation af de må rive det hele ned og reetablere marken!

Det er mit mål! God fortsat kamp! Jeg tager nu hul på de næste 2½ år – jeg giver ikke op, det skylder jeg alle, og mig selv. Alting skal være rimeligt.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
6. maj 2021 Sønderborg, Debat

Debatindlæg: Iskonditoriets ejer ser en bilfri Sønder Havnegade som en fordel for os alle

6. maj 2021 Sønderborg

Christian Telling, Iskonditoriet, Sønder Havnegade, skriver: Onsdag aften bragte SønderborgNYT nyheden om, at Sønder Havnegade lukkes for kørende trafik i juli og august – og det gav en lang række kommentarer på SønderborgNYTs Facebookside – og ordene i kommentarsporet fik Christian Telling fra Iskonditoriet til at reagere: Først vil lige nævne, at jeg vel er […]

Læs mere...