Debatindlæg: Ellen Trane Nørby skal have styr på fakta

24. juni 2021 Sønderborg

Byrådsmedlem Bjørn Allerelli Andersen, Socialdemokratiet, skriver:

Når Venstre i Sønderborgs spidskandidat Ellen Trane i et opslag på Facebook skriver, at hun hylder en anden Venstrekandidats ord under en midsommertale, mod hetz og ukvemsord på Facebook, og efterspørger ordentlighed, klinger det hult og virker direkte selvmodsigende.

I Socialdemokratiet vil vi gerne bevare den gode tone og have en ordentlig valgkamp frem mod kommunalvalget til november. Det har vi faktisk givet hinanden håndslag på, men når Ellen Trane sender den ene udokumenterede svada af sted efter den anden mod borgmester Erik Lauritzen, har jeg svært ved at se andet end regulær mudderkastning forude. Og mon ikke vælgerne er godt trætte af det!

Artiklen fortsætter under annoncen

Ellen Trane påstår, at borgmesteren skulle have modtaget henvendelser om opførelsen af biogasanlægget i Kværs og dermed vidst, at der blev bygget ud over tilladelsen. Jeg vil gerne spørge Ellen Trane direkte: Har du belæg for den påstand og kan du bevise det?

Hvad er det præcis for fejl i planlægningen du snakker om? Du kan ikke på nogen måde undskylde, at du sidder i Folketinget og ikke har været til stede i Sønderborg, idet du kunne have spurgt Venstres gruppeformand, Tage Petersen. Han må jo vide det, når han også er medlem af Teknik- og Miljøudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derudover påståes der, at borgmesteren skulle have gjort, hvad han kunne for at anlægget ikke kommer til at ligge i Blans, hvor han selv bor. Det er en direkte usandhed, idet jeg er vidende om, at han netop gerne ville have anlægget til at ligge der, men firmaet, som opfører og driver biogasanlæggene, foretrak Kværs, som hele byrådet i øvrigt godkendte placeringen af.

Jeg håber stadig, vi kan føre en ordentlig valgkamp, så vælgerne ikke skal høre på ævl og kævl, men tage stilling til hvor krydset skal sættes efter et halv års tid hvor vi hver især fortæller hvad vi står for, og hvordan vi mener vores partier vil kunne bidrage med at udvikle vores dejlige kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Redaktionen:

Ifølge Aase Nyegaard, som er formand for Teknik- og Miljøudvalget samt Peter Rathje fra ProjectZero, så er det biogasanlægget, som skulle være bygget i Blans, der er placeret i Glansager.

 

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
31. juli 2021 COVID-19, REGIONALT

Corona: Nye regler ved indrejse i Tyskland

31. juli 2021 COVID-19

Fra søndag skal alle lade sig teste, før de rejser ind i Tyskland, hvis de ikke er vaccineret eller er kommet sig over en corona-infektion. Det siger den tyske sundhedsminister, Jens Spahn, til Flensborg Avis. I al hast vedtog den tyske regering fredag nye, skrappe krav i forbindelse med indrejse, oplyser forbundsregeringens stedfortrædende talsmand, Ulrike […]

Læs mere...