Debatindlæg: Enhedslisten er klar til at lægge landbrugsjord om til natur

6. marts 2021 Sønderborg

Spidskandidat Asger Romme Andersen, Enhedslisten, skriver:

I Sønderborg Kommune omtaler vi ofte os selv, som nogen der går foran, når det kommer til at tage sig af naturen. Desværre holder det flotte selvbillede ikke til en sammenligning med Danmarks øvrige kommuner. Sønderborg Kommunes natur trækker faktisk gennemsnittet ned.

I det nye naturkapitalindeks, der viser kvaliteten af naturen i Danmark, indtager Sønderborg kommune en kedelig plads som nummer 83, når man ser på hele kommunens areal.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis man kun ser på naturområdernes biodiversitet, så kravler kommunen ‘op’ som nummer 72.

Vi ligger altså og roder omkring den nederste fjerdedel af kommuner med den ringeste natur i Danmark. Kommunen har faktisk en velmenende kommuneplan med stor fokus på alt det gode, der er sket og som man gerne vil gøre for naturen. Problemet er tilsyneladende ikke manglende ønske om skøn natur. Men især bliver vores natur – på trods af intentionerne – ved med at være præget af alt for meget konventionelt landbrug med for lav naturkvalitet.

I Enhedslisten er vi indstillet på at skabe plads til mere vild og sammenhængende natur, plads til overdrev med store græssende dyr og forbedrede levevilkår for de sårbare og truede arter.

Det kræver, at vi er klar til at omlægge større landbrugsarealer til vild natur.

I Sønderborg Kommune bør vi løfte vores del af ansvaret for Danmarks natur til gavn for både dyr og mennesker.

Hvis vi ikke kan være de bedste, så lad os i det mindste være gennemsnitlige.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 Augustenborg, Samfund

Friskolebørn samler hver mandag skrald i Nørreskoven

14. april 2021 Augustenborg

Det er nærmest blevet tradition, at Midtimellem – 3.-4. klasse – hver mandag går en fast rute ind i Nørreskoven og hjem igen. En rute, de på Midtals Friskole kalder “Jorden rundt”. ”Børnene damper af og fortæller om stort og småt fra deres weekend eller ferie”, fortæller lærer Katja Ladefoged i en pressemeddelelse. Det er […]

Læs mere...