Debatindlæg: Enhedslisten er klar til at lægge landbrugsjord om til natur

6. marts 2021 Sønderborg

Spidskandidat Asger Romme Andersen, Enhedslisten, skriver:

I Sønderborg Kommune omtaler vi ofte os selv, som nogen der går foran, når det kommer til at tage sig af naturen. Desværre holder det flotte selvbillede ikke til en sammenligning med Danmarks øvrige kommuner. Sønderborg Kommunes natur trækker faktisk gennemsnittet ned.

I det nye naturkapitalindeks, der viser kvaliteten af naturen i Danmark, indtager Sønderborg kommune en kedelig plads som nummer 83, når man ser på hele kommunens areal. Hvis man kun ser på naturområdernes biodiversitet, så kravler kommunen ‘op’ som nummer 72.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi ligger altså og roder omkring den nederste fjerdedel af kommuner med den ringeste natur i Danmark. Kommunen har faktisk en velmenende kommuneplan med stor fokus på alt det gode, der er sket og som man gerne vil gøre for naturen. Problemet er tilsyneladende ikke manglende ønske om skøn natur. Men især bliver vores natur – på trods af intentionerne – ved med at være præget af alt for meget konventionelt landbrug med for lav naturkvalitet.

I Enhedslisten er vi indstillet på at skabe plads til mere vild og sammenhængende natur, plads til overdrev med store græssende dyr og forbedrede levevilkår for de sårbare og truede arter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det kræver, at vi er klar til at omlægge større landbrugsarealer til vild natur.

I Sønderborg Kommune bør vi løfte vores del af ansvaret for Danmarks natur til gavn for både dyr og mennesker.

Hvis vi ikke kan være de bedste, så lad os i det mindste være gennemsnitlige.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
5. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Kom tæt på krimidronningen Sara Blædel når hun besøger Brecklings Bogcafé

5. februar 2023 Kultur

Allan Breckling har sat Sara Blædel – Danmarks kvindelige krimiforfatter nummer ét – på plakaten til den næste udgave af Brecklings Bogcafé, som finder sted i Sønderborghus onsdag den 1. marts fra klokken 19. “Når jeg får besøg af Sara Blædel igen, så er det på opfordring fra flere kvindelige krimilæsere og jeg er glad […]

Læs mere...