Debatindlæg: Fælleslisten – Selvfølgelig skal Lysabild Børneunivers bestå

12. august 2019 Sydals

Byrådsmedlem Aase Nyegaard, Fælleslisten, skriver:

Fælleslisten kan sige det meget kort og tydeligt:Selvfølgelig skal Lysabild Børneunivers bestå.

Vi har kun hørt positive toner om stedet. Nøgleordene og visionen for børneuniverset er samarbejde, tryghed, fællesskab, styrkelse af lokalsamfundet.

Vi mener i Fælleslisten, at vi forlængst har lukket de skoler der skal lukkes i kommunen. Det handler ikke mere om at lukke skoler, men i stedet om at sikre, at de kan bestå. På den korte bane er det at lave børneunivers en god måde, som har vist sit værd flere steder i kommunen.

Artiklen fortsætter under annoncen

På langt sigt mener vi i Fælleslisten, at skolerne skal sikres ved at landsbyerne udvikler sig og tiltrækker flere indbyggere og dermed også børn. Vore landsbyer skal signalere udvikling, velstand og livskvalitet, så flere bosætter sig der.

For Fælleslisten er det vigtigt, at det lokale engagement og den frivillige indsats driver udviklingen i landsbyerne. Men kommunen skal også påtage sig sit ansvar ved at vise rettidig omhu. Det er afgørende, at kommunen sikrer landsbyerne lige muligheder for udvikling. Det skal ske ved at kommunen både sikrer de nødvendige rammevilkår og stiller de nødvendige ressourcer til rådighed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lysabild Børneunivers er på mange måder et godt eksempel. De frivillige kræfter driver udviklingen igennem mange aktive foreninger som f.eks.  Åben Skole og Landsbyrådet. Der er både dagplejens legestue, gæstedagpleje, nylig oprettet vuggestue, Børnehuset Abildgård, der lige nu har ca. 40 børn. SFO Fristedet og klub med pt. 30 børn samt Lysabild Skole med pt. ca. 98 børn.

Fælleslisten ønsker en kommune, hvor udviklingen også sker i landsbyer og landdistrikter.

Deltag i debatten på SønderborgNYTs Facebookside, som du finder ved at klikke her.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. oktober 2021 Sønderborg, Frivillige

Mette Ingwersen gav Netværkshuset en musik-oplevelse

26. oktober 2021 Sønderborg

Tirsdag eftermiddag skulle Silas Holst have været gæst ved Netværkshusets arrangement Broager Sparekasse Skansen ved et arrangementet er for alle, der har demens inde på livet. Enten ved selv at være ramt af sygdommen eller ved at være pårørende til en, som er det. Silas Holst er – udover at være danser – ambassadør for […]

Læs mere...