Debatindlæg: Fælleslisten – Selvfølgelig skal Lysabild Børneunivers bestå

12. august 2019 Sydals

Byrådsmedlem Aase Nyegaard, Fælleslisten, skriver:

Fælleslisten kan sige det meget kort og tydeligt:Selvfølgelig skal Lysabild Børneunivers bestå.

Vi har kun hørt positive toner om stedet. Nøgleordene og visionen for børneuniverset er samarbejde, tryghed, fællesskab, styrkelse af lokalsamfundet.

Vi mener i Fælleslisten, at vi forlængst har lukket de skoler der skal lukkes i kommunen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det handler ikke mere om at lukke skoler, men i stedet om at sikre, at de kan bestå. På den korte bane er det at lave børneunivers en god måde, som har vist sit værd flere steder i kommunen.

På langt sigt mener vi i Fælleslisten, at skolerne skal sikres ved at landsbyerne udvikler sig og tiltrækker flere indbyggere og dermed også børn. Vore landsbyer skal signalere udvikling, velstand og livskvalitet, så flere bosætter sig der.

For Fælleslisten er det vigtigt, at det lokale engagement og den frivillige indsats driver udviklingen i landsbyerne. Men kommunen skal også påtage sig sit ansvar ved at vise rettidig omhu. Det er afgørende, at kommunen sikrer landsbyerne lige muligheder for udvikling. Det skal ske ved at kommunen både sikrer de nødvendige rammevilkår og stiller de nødvendige ressourcer til rådighed.

Lysabild Børneunivers er på mange måder et godt eksempel. De frivillige kræfter driver udviklingen igennem mange aktive foreninger som f.eks.  Åben Skole og Landsbyrådet. Der er både dagplejens legestue, gæstedagpleje, nylig oprettet vuggestue, Børnehuset Abildgård, der lige nu har ca. 40 børn. SFO Fristedet og klub med pt. 30 børn samt Lysabild Skole med pt. ca. 98 børn.

Fælleslisten ønsker en kommune, hvor udviklingen også sker i landsbyer og landdistrikter.

Deltag i debatten på SønderborgNYTs Facebookside, som du finder ved at klikke her.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk