Debatindlæg: Fætter- og kusinefesten i Byrådet

5. november 2019 Debat Skrevet af: Ole Kæhler

Jørgen Jørgensen, SF, skriver:

Det har tilsyneladende været fest og hygge ved byrådets vedtagelse af næste års budget. Alle har takket hinanden, som var det en fætter-kusine fest. De seneste dage har den lokale presse været spækket med glade politikere, der kunne fortælle, om alt det gode de vil gøre for borgerne.

Og det er da vidunderligt. Men noget nager. For kan en sådan gavebod nu også passe?

Forud for de politiske forhandlinger om budget 2020, forlød det nemlig, at kommunen skulle finde besparelser for 50 millioner kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvor blev de af?

Hvordan kan besparelser på 50 millioner ende med en gavebod til borgerne?

En gennemgang af budgetmaterialet fra byrådets 2. behandling af budgettet, fremgår der en række ikke nærmere specificeret poster benævnt ”budgetreducerende tiltag”, uden oplysninger om, hvad det dækker over.

Når nu russen over enighed og gavebod har lagt sig blandt byrådspolitikerne, må det være borgernes ret til at vide, hvor er det så der skal spares?

Vi har hørt om besparelser på de handicappedes ledsagerordninger. Og op til 3 millioner kroner i besparelse på STU, som er en ungdomsuddannelse for unge med særligt behov.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men hvad ellers?

Er det folkeskolen?

Er det hjemmeplejen?

Dagplejen?

Børnehaverne?

Overførselsindkomster?

Eller har man tænkt sig endnu en omgang rationaliseringer, læs: Medarbejderstress?

Eller er det øget udlicitering, læs: Ringere serviceniveau og dårligere arbejdsmiljø.

Eller noget helt tredje.

Foreløbig blæser svaret i vinden – mens politikerne soler sig.

20. maj 2024 Frivillige, Sønderborg

SINDs Folkekøkken har sat dato på åbningen

20. maj 2024 Frivillige

Torsdag den 30. maj åbnes døren til SINDs Folkekøkken i Frivillighedens Hus – og der bydes på en måltid mad til bare 20 kroner for voksne og ti kroner for børn. Det fortæller Claus og Knud fra styregruppen. Aftenens menu er: Flæskesteg med hvide hartofler og brun sovs. Hertil er der rødkål og bønner. ”Formålet […]

Læs mere...