Debatindlæg: Fake news at sige regeringen skærer i støtten til MGK-uddannelserne

9. maj 2021 Sønderborg

Byrådsmedlem Jesper Kock, Socialdemokratiet, skriver:

Forleden skrev folketingsmedlem Ellen Trane Nørby i et indlæg på SønderborgNYT, at ’desværre skærer den socialdemokratiske regering nu igen ned på kulturen og de unge’.

Baggrunden for denne påstand er, at Projektstøtteudvalget for Musik under Statens Kunstfond, vil omfordele pengene til Musikalsk Grund Kursus, der er en konservatorieforberedende uddannelse, som blandt andet ligger i Sønderborg og Kolding. Statens Kunstfond ønsker at omfordele pengene, så de i højere grad fordeles efter indbyggertal. Statens Kunstfond er politisk uafhængig og selvom nogle af medlemmerne udpeges af kulturministeren, så er de udpeget fra den øverste hylde i dansk kulturliv – og ikke politisk.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når Ellen Trane Nørby anklager den socialdemokratiske regering for at ’skære ned på kulturen og de unge’, er det fake news.

For det første er det Statens Kunstfond og ikke regeringen, der vil omfordele pengene. For det andet er det en omprioritering og ikke en nedskæring.

Hvor er det ærgerligt, at Ellen Trane Nørby nedværdiger sig til at bruge fake news. I Sønderborg og Jylland har vi en tradition for samarbejde, og derfor har borgmestrene i Esbjerg, Kolding, Holstebro, Herning , Skive og vores egen dygtige borgmester, Erik Lauritzen, på tværs af politiske partier sendt et brev til Statens Kunstfond i februar måned, hvor de i fællesskab forsøger at råbe udvalget op.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis omfordelingen gennemføres, betyder det en væsentlig forringelse af talentudviklingen uden for de store byer. Det må ikke ske.

På Ellen Trane Nørbys Facebook spurgte jeg hende, om det ikke var Projektstøtteudvalget for Musik under Statens Kunstfond, der ville omfordele pengene. Til det svarede hun, at det var kulturministeren, som havde ansvaret og kunne sætte foden ned.

Det passer selvfølgelig ind i Ellen Trane Nørbys falske udlægning, men det ville være et brud på armslængdeprincippet. Man burde ellers tro, at Ellen Trane Nørby kendte til dette begreb, da hun i en belæring af Elsebeth Gerner Nielsen på sin hjemmeside den 18. oktober 2006 forklarer, at ’Princippet skal sikre en især partipolitisk uafhængighed af kulturlivet. Især nazismen i Tyskland og kommunismen i Sovjet spændte kulturlivet for en særlig politisk dagsorden. Det ville man for fremtiden undgå’.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det ville klæde Ellen Trane Nørby at gå efter sagen i stedet for at anklage socialdemokraterne gennem fake news. Vi har brug for at stå sammen i Sønderborg Kommune.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
27. juni 2022 Samfund, Sønderborg

Risiko for skybrud mandag morgen og formiddag

27. juni 2022 Samfund

I det sønderjyske er de første lyn også blevet registreret – og det første skybrud kan være lige på trapperne, skriver TVs Vejret. Et lavtryk med tilhørende koldfront ligger på tværs af landet og giver i de tidlige morgentimer kraftige regnbyger i det jyske. Det giver risiko for kraftige tordenbyger, der kan være med skybrud. […]

Læs mere...