Debat: Flere skeletter i kommunens skabe

20. august 2021 Gråsten

Lars Lenger, Kværs, skriver:

Skeletterne vælter ud af skabene hos Sønderborg kommune og den seneste hændelse er, at der alligevel ikke var nogen støbetilladelse til Nature Energys biogasanlæg ved Kværs.

Teknik- og Miljøudvalget har i foråret 2021 lavet nøje gennemgang af sagsakterne og fundet ud af at byggestoppet var på sin plads, og Nature Energy har bygget uden byggetilladelse

Ved hjælp af en borgers aktindsigt kommer det i juli 2021 frem, at der heller ikke er nogen støbetilladelse, men kun en gravetilladelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er rystende og skuffende at man som borger ikke kan stole på de ansvarlige myndigheder. Ingen myndigheder i Sønderborg Kommune vil tage ansvaret og slet ingen myndigheder tager ansvar for borgerne i Kværs, Tørsbøl og Snurom.

Politikkerne i Sønderborg Kommune ved udmærket at alle borgere i nærheden af byggeriet mister alle deres værdier ved og omkring deres ejendomme, men alle – undtagen DF – kravler langt ind på Rådhuset og gemmer sig.

Efter 1. spadestik blev taget i al hemmelighed, måtte der altså kun graves og ikke støbes.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alligevel lader kommunen byggeriet være i fuld gang i seks måneder.

Kommunens hellige gral, ProjectZero, har i årevis beskrevet byggeriet af biogasanlæg ved Kværs, herunder skrev ProjectZero: ‘Nature Energy giver garanti for at biogasanlægget ikke lugter’.

Jeg har forespurgt på at få den garanti tilsendt, men den findes ikke!

Hvem misinformerer politikerne, forvaltningen samt borgerne og hvad foregår der egentlig?

Borgerne kan endnu en gang ikke stole på den myndighed, som skal varetage borgernes sikkerhed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det samme som sker ved planen om et nyt rensningsanlæg på Als, byggeri af store sommerhuse, som skal lovliggøres efter opførelse og planen om kæmpevindmøller i Lillebælt.

Borgere, som får yderst store negative konsekvenser af kommunens beslutninger, tilgodeses ikke.

Sønderborg Kommune har indtil den 25. august ny VVM-rapport om biogasanlægget i høring og jeg opfordrer til, at alle berørte borgere indsender høringssvar og bruger deres demokratiske ret til at give deres mening til kende overfor Sønderborg Byråd.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk

RESERVER PLADS NU PÅ TLF. 30 89 15 49