Debatindlæg fra regionsrådsmedlem: En kovending fra SF

20. februar 2019 REGIONALT

Regionsrådsmedlem Jørn Lehmann, Socialdemokratiet, skriver:

I den netop overståede vinterferie har der i pressen været meget fokus på ønsker om en eventuel ny udlicitering af ambulancekørslen i Region Syddanmark. En debat vi i Socialdemokratiet hilser velkommen.

I dag påbegyndes en vigtig del af behandlingen allerede mens ambulancen er på vej til sygehuset. Det kræver et tæt samspil mellem akutmodtagelsen og de reddere, der er i ambulancen. At fastholde ambulancekørsel i offentligt regi, sikrer efter efter vores opfattelse den optimale koordinering af den indledende behandling, når uheldet er ude.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Socialdemokratiet hilser vi derfor SF og Villy Søvndals udmelding om, at SF nu også ønsker, at ambulancekørslen skal placeres i offentlig regi, særdeles velkommen. Vi altid ønsket dette, men det har desværre tidligere knebet med et politisk flertal til en sådan ordning.

Men for SF må det unægtelig være noget af en ko-vending. Da punktet var til behandling i Regionsrådet på det ekstraordinære møde i sommeren 2016, ville SF netop ikke stemme for en hjemtagelse af ambulancekørslen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dengang mente SF åbenbart at opgaven – eller dele heraf – igen skulle udliciteres.

For os et klart signal om, at SF hellere så Falck tilbage – om ikke på hele opgaven – så dog alligevel med en del af kagen.

Men man kan jo blive klogere, eller som man siger – bedre sent end aldrig.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. december 2021 Samfund, Sønderborg

Politikerne vil ikke pille ved service-niveauet i hjemmeplejen

5. december 2021 Samfund

Hjemmeplejen forudser, at der kan komme udfordringer med at dække alle vagter. Dette skyldes et stigende sygefravær i relation til coronasituationen. Udfordringen bliver ydermere forstærket af et stigende antal ældre med behov for hjemmepleje og udfordringer med at rekruttere tilstrækkeligt med social- og sundhedsassistenter og social- og sundhedshjælpere. Det kan gøre det vanskeligt at opretholde […]

Læs mere...