Debatindlæg: Går byrådspolitikerne med skyklapper på?

22. juni 2020 Sønderborg

Jørgen Jørgensen, SF, skriver:

Hvis der er noget, vi almindelige mennesker har lært af Corona-krisen, så er det at vaske hænder, spritte af, holde afstand og gøre rent. Hygiejne er alfa og omega i enhver smittebekæmpelse.

Men det er tilsyneladende ikke feset ind på lystavlen hos vores politikere. Tro det eller lad være, men vores visionære politikere har, ‘Gud døde mig’, havde jeg nær sagt, besluttet at spare 8 millioner kroner på den offentlige rengøring. En besparelse som bliver indfaset over et par år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvad det kommer til at betyde for smittetrykket i skoler og daginstitutioner og for ældre sårebare på vore plejehjem, er det ikke svært at spå om. Så meget har Corona-krisen da lært os. Vask hænder, sprit af, gør rent. Er politikerne helt ude af sync med virkeligheden?

Og hvordan vil man så spare de 8 millioner?

Ved at udlicitere rengøringen. Det er svært at forstå, at det skulle være en ideologisk mærkesag for Socialdemokratiet. Det er en velkendt borgerlig myte, at udlicitering automatisk giver en mere effektiv offentlig sektor, som socialdemokraterne her er hoppet på.

Artiklen fortsætter under annoncen

Erfaring viser, at det betyder ringe kvalitet og dårligere løn- og arbejdsforhold.

I beslutningsforslaget anføres det, at det ingen negative konsekvenser har for, hverken serviceniveau eller for borgerne. Det i sig selv er himmelråbende. Men endnu værre er det, at der ikke anføres hvilke konsekvenser det har for de ansatte.

Kære Socialdemokrater: Det må være en ommer.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. oktober 2021 Kultur, Nordborg

Nordborg Kirke: Festlig gudstjeneste med herlig spillemandsmusik og sang

16. oktober 2021 Kultur

Kom og oplev en festlig gudstjeneste, som bliver fyldt med folkemusik og sang. De Nordalsiske spillemænd spiller op, Linak-koret og solister fra Sønderjysk Pigekor synger for. Vores præst, Sophie Lønne Reil Hundebøll, vil både læse og synge teksterne, skriver kirkens organist til SønderborgNYT. Det hele finder sted i Nordborg kirke, søndag den 31. oktober kl. […]

Læs mere...