Debatindlæg: Ghetto-problemer løses ikke med ord – der skal handles

25. august 2020 Sønderborg

Folketingsmedlem Ellen Trane Nørby skriver:

Jeg synes pressemødet om ghettoindsatsen bare bekræfter, at Erik Lauritzen og socialdemokraterne ikke har fokus på problemerne, når han bagatelliserer det forhold, at Sønderborg nu får et boligområde på den hårde ghettoliste. Han har haft årevis til at handle, men har svigtet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ord løser ikke problemerne, der skal handles.

Og så bekymrer det mig, at Erik Lauritzen end ikke nævner ‘minighettoen’ Stenbjergparken, og de problemer der er der, det vidner om, at kommunen ikke har en samlet helhedsplan for det boligsociale område.

Vi skal have en kommune i balance. Med aktivitet i landdistrikterne, liv i alle kommunens byområder, et attraktivt Sønderborg som hovedby og et opgør med de områder, hvor problemerne er massive – som i vores boligområder, der er på ghettolisten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med en arbejdsløshed på næsten halvdelen af de voksne og en andel på ikke-vestlige indbyggere på op mod 80 procent i Stenbjergparken, så må man bare nøgternt konstatere, at integrationen er fejlet selv om Erik Lauritzen og socialdemokraterne i Sønderborg vil forsøge at overbevise regeringens ghettoudsendinge om det modsatte på deres møde i morgen.

Når borgmesteren siger, at nedrivninger i Nørager skal strække sig over en årrække frem til 2030, så må jeg bare sige, at jeg er uenig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Beboerne skal ikke bo på en byggeplads i ti år. Beboerne skal tilbyde gode hjem andresteder, så nedrivningen af Nørager skal ske hurtigt og smidigt, så et nyt attraktivt område med rækkehuse kan skyde op og igen komme til at sprudle af liv og aktivitet, sådan som det har været tilfældet i Havnbjerg og Jørgensgård.

Et hurtigt omdannet Nørager vil danne rammen om langt bedre boliger, grønne nærområder og dermed et godt sted at vokse op og leve.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk