Debatindlæg: Har politikerne sat forvaltningen til at nedlægge Lysabild Børneunivers?

8. august 2019 Sydals

Jørgen Jørgensen, formand for SF Sønderborg skriver:

Hvad er meningen? Har politikerne, som en tyv om natten, sat forvaltningen til at nedlægge Lysabild Børneunivers? De sidste dages offentlige debat kan efterlade dette indtryk. Og det forstærkes af en lamende tavshed fra de ansvarlige politikere. Svar udbedes.

Først i skoleferie melder kommunens skoleforvaltning ud, at efter ferien har Lysabild Børneunivers ikke mere en selvstændig ledelse, men skal ledes fra Hørup skole. En beslutning der tages hen over hovedet på skolebestyrelse og lokalsamfund. En tilsidesættelse af det lokale demokrati. For dette findes ingen undskyldninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Selvom man antyder en nødsituation og tidsbegrænsning, skaber det selvfølgelig frygt i det velfungerende lokalsamfund. Skal vores skole nu permanent lægges ind under Hørup skole? Er vi prøveklud på ideen om distrikt ledelse? Eller er dette begyndelsen på lukning af Lysabild Børneunivers?

Relevante bekymringer og spørgsmål fordi der ingen information og dialog har været forud for en så vidtgående en beslutning. En teknikalitet for forvaltning måske at flytte en leder, men det er afgørende for samspillet mellem et velfungerende og aktivt lokalsamfund og børneunivers, at have en samlende selvstændig leder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Så hvad er meningen kære politikere?

Deltag i debatten på SønderborgNYTs Facebookside, som du finder ved at klikke her.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
7. december 2022 Politik, Sønderborg

Placeringen af cykelsti fra Nybøl til Broager er godkendt

7. december 2022 Politik

På Teknik-, By og Borgerudvalgets møde tirsdag. kunne vi endelig godkende linjeførelsen på cykelstien Nybøl – Broager fra rundkørslen i Nybøl til lyskrydset i Broager. Det betyder også, at vi nu skal i dialog med berørte lodsejere, siger udvalgsformand Kirsten Bachmann til SønderborgNYT. “Den del af cykelstien, som går gennem Nybøl, bliver i første om […]

Læs mere...