Debatindlæg: Har politikerne sat forvaltningen til at nedlægge Lysabild Børneunivers?

8. august 2019 Sydals

Jørgen Jørgensen, formand for SF Sønderborg skriver:

Hvad er meningen? Har politikerne, som en tyv om natten, sat forvaltningen til at nedlægge Lysabild Børneunivers? De sidste dages offentlige debat kan efterlade dette indtryk. Og det forstærkes af en lamende tavshed fra de ansvarlige politikere. Svar udbedes.

Først i skoleferie melder kommunens skoleforvaltning ud, at efter ferien har Lysabild Børneunivers ikke mere en selvstændig ledelse, men skal ledes fra Hørup skole. En beslutning der tages hen over hovedet på skolebestyrelse og lokalsamfund. En tilsidesættelse af det lokale demokrati. For dette findes ingen undskyldninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Selvom man antyder en nødsituation og tidsbegrænsning, skaber det selvfølgelig frygt i det velfungerende lokalsamfund. Skal vores skole nu permanent lægges ind under Hørup skole? Er vi prøveklud på ideen om distrikt ledelse? Eller er dette begyndelsen på lukning af Lysabild Børneunivers?

Relevante bekymringer og spørgsmål fordi der ingen information og dialog har været forud for en så vidtgående en beslutning. En teknikalitet for forvaltning måske at flytte en leder, men det er afgørende for samspillet mellem et velfungerende og aktivt lokalsamfund og børneunivers, at have en samlende selvstændig leder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Så hvad er meningen kære politikere?

Deltag i debatten på SønderborgNYTs Facebookside, som du finder ved at klikke her.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
25. september 2021 Kultur, Gråsten

Fint med besøgende til Høstmarkedet i Den Kongelige Køkkenhave

25. september 2021 Kultur

Både fredag og lørdag var der Høstmarked i Den Kongelige Køkkenhave i Gråsten – og lørdag gik der en del gæster rundt og nød både haven og solen. “Der har været pænt med gæster i dag, lørdag, mens det var mere sløjt fredag”, siger Kaj Nielsen fra Gråsten Æblefestivals styregruppe. Æblefestivallen har aflyst årets festival […]

Læs mere...