Debatindlæg: Hi-tech-landbrugsuddannelser vil være godt for Sønderborg

22. april 2021 Sønderborg

Jesper Højmark Esbensen, spidskandidat for Konservative, skriver:

Sønderborg har brug for uddannelser i Hi-tech-landbrug. En type uddannelse der beskæftiger sig med at fjerne landbrugets udledning af miljøgifte, klimagasser, næringsstoffer og at reducerer landbrugsarealet, så der bliver plads til mere vild natur.

Det vil være en uddannelse, der passer godt ind i Sønderborg. Vi har et erhverv, landbruget der står med store udfordringer i forhold til at reducere deres slid på klimaer og miljøet. Vi har en industri, der kan levere en lang række af produkterne, vi har en industri, der har brug for morgendagens produkter og Sønderborg har brug for spændende uddannelser, der kan holde på og tiltrække unge mennesker.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis antallet af uddannelsespladser skulle passe til antallet af unge der vokser op i Sønderborg, burde vores Universitet være næsten dobbelt så stort. Så Ellen Tranes Nørbys forslag om at udvide SDU med 900 uddannelsespladser kan vi i det Konservative Folkeparti fuldt ud bakke op om.

Uddannelsen vil adressere en række af verdens eksistentielle problemer. Hvordan vi skal brødføde snart 11 milliader mennesker og samtidig have plads til vild natur. Hvordan vi skal holde CO2-udledningen nede og dermed temperaturstigningerne. Den vil også adressere mere nære problemer, som hvordan landbruget skal se ud i fremtiden for at være den fortsat gode forretning, og hvordan vi udgår iltsvind og bevarer et godt fiskevand omkring Als til glæde for turisme og fiskeri. Uddannelsen vil sikkert indeholde teknikker der er baseret på kemi, biologi, droner, robotter og kunstig intelligens. Alt sammen under præmissen at dyrevelfærden skal være i top.

Vi tænker, at alle disse elementer vil gøre det til en spændende uddannelse, som vi i det Konservative Folkeparti i Sønderborg vil arbejde for, når vi kommer i byrådet.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Genforeningen 2020, Sønderborg

DGIs Genforeningsstafet nåede frem til Rytterstatuen

14. maj 2021 Genforeningen 2020

Fredag eftermiddag nåede Genforenings-depechen til Sønderborg, hvor den skiftede hænder og det blev DGI-formand Charlotte Bach Thomassen, som skulle løbe den op gennem Dybbøl Banke og videre mod Aabenraa. Med på turen fra Rytterstatuen til Dybbøl Banke var også byrådsmedlemmerne Stephan Kleinschmidt og Jesper Kock, der begge – ligesom DGI-formanden – sagde nogle ord om […]

Læs mere...