Debatindlæg: Hjerteskærende som Rikke Lock Harvig behandler os i Kværs

29. april 2021 Gråsten

Lars Lenger, Kværs, svarer på debatindlæg fra byrådsmedlem Rikke Lock Harvig:

Rikke Lock Harvig, det er direkte hjerteskærende, som du behandler os her ved Kværs. Du mener, vores høringssvar er ude af proportioner og at der er lavet omfattende analysemateriale til baggrund for byggeriet af Nature Energys biogasanlæg ved Kværs.

Jeg vil gerne starte med ’ude af proportioner’ og har du prøvet at vende den om og se indad, se hvem der startede processen, som er ude af proportioner? Hvem kom tromlende? Hvem kom med analyser tilpasset muligheden for byggeri af enormt sort industrianlæg, som er de mener, er ’nødvendigt for fortsat landbrugsdrift’?

Artiklen fortsætter under annoncen

Det gjorde Sønderborg Byråd.

Vi har prøvet at skrive til Jer, invitere Jer herud og indgå samarbejde. Alt blev afvist, Sønderborg Kommune valgte i stedet at holde et indholdsfattigt infomøde med opfordring til, at alle kunne komme med tanker og ideer.

Sønderborg Byråd finder det rimeligt, at almindelige borgere skal sætte sig ind i omfattende analysemateriale, forstå og udlede konsekvenser heraf.

Når vi så skriver høringssvar, så er de ude af proportioner ifølge Rikke Lock Harvig. Sønderborg Byråd lyttede og læste, men I mener, vores høringssvar er ude af proportioner og derfor ligegyldige.

Jeres beslutning om at placere et kæmpe biogasanlæg på landbrugsareal er ude af proportioner, det hører nemlig hjemme i et dertil indrettet område: Et område til miljøklasse 7 industri.

Ja, der er lavet analysemateriale af Niras, som både laver byggeansøgning for Nature Energy og miljørapport for Sønderborg Kommune! Samme firma håndterer begge parter i én sag!

Analysematerialet fra Niras beskriver blandt andet byggeriet af biogasanlægget som et almindeligt landbrugsrelateret byggeri. Ingen af os har indtil nu mødt eller set et landbrug som fylder 70.000 m2, rager 28 meter op i himlen og danner en kæmpe mur i horisonten af vores natur, men har du set sådan et landbrug, Rikke Lock Harvig?

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Genforeningen 2020, Sønderborg

DGIs Genforeningsstafet nåede frem til Rytterstatuen

14. maj 2021 Genforeningen 2020

Fredag eftermiddag nåede Genforenings-depechen til Sønderborg, hvor den skiftede hænder og det blev DGI-formand Charlotte Bach Thomassen, som skulle løbe den op gennem Dybbøl Banke og videre mod Aabenraa. Med på turen fra Rytterstatuen til Dybbøl Banke var også byrådsmedlemmerne Stephan Kleinschmidt og Jesper Kock, der begge – ligesom DGI-formanden – sagde nogle ord om […]

Læs mere...