Debatindlæg: Hvad med friskolebørns sikkerhed i busserne?

11. december 2019 Sønderborg

Forældre fra Kegnæs Friskole skriver:

Friskoleelever helt ned til 0. klasse er taget som gidsler i det der mest af alt kunne minde om en spareøvelse fra Sønderborg Kommunes side.

Fra efterårsferien i år har Sønderborg Kommune valgt, at der kun skal være én eftermiddagsbus fra Kegnæs til Sønderborg efter endt skoledag for de godt 110 elever, der går på Kegnæs Friskole. Tidligere år har der været to busser på dette tidspunkt, netop for at lette presset samt belastningsgraden på busserne og for at højne sikkerheden for eleverne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det betyder overfyldte busser som er fyldt til bristepunktet og en bussikkerhed under al kritik.

Vi oplever i det daglige:

Buschauffører der opgivende ryster på hovedet og oplever sig klemte i situationen – og køre tider der skrider, fordi der ikke er taget højde for, at der skal ca. 100 elever på bussen, på Kegnæs.

Inde i bussen fortæller børnene om, at børn under 11-12 år må sidde 3-4 børn på hvert sæde og de ældste børn må tit stå op hele vejen til Sønderborg. Børnene oplever sig klemte som sild i en tønde, de er utrygge ved den pressede situation og oplever at flere børn til tider vælter under kørslen, fordi de står så mange op i bussen. En utryg situation og potentielt en meget farlig og dødelig situation med en utrolig ringe trafik sikkerhed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Børn der strander forskellige steder (uplanlagt) og børn der ikke kan komme med de videre busforbindelser fra Sønderborg busstation.

Der er forsøgt konstruktiv dialog med såvel politisk som kommunal side, og der har været udvist stor tålmodighed hvor eventuelle alternativer er afprøvet, men uden held.

Så ja, vi oplever desværre, at der lige nu skabes et A og et B hold, og hvor de frie skoler udgør B-siden og bliver nedprioriteret. Men kære kommune, I rammer desværre de mest sårbare i dette ”spil” – nemlig forsvarsløse børn helt ned til 5-6 års-alderen, som, for at komme ud på deres friskole, tilsyneladende må køre i overfyldte busser. Og med en risiko for, at når bussen en dag kører galt, desværre kasn få alvorlige konsekvenser for vores børn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Er det et rimeligt sted at spare eller at gå på kompromis?

Er det virkelig det børnesyn kommunen gerne vil bedrive?

Løsningen er simpel – og da særligt de mulige konsekvenser taget i betragtning – at rutebussen som alligevel kører til Hørup Centralskole om eftermiddagen, også tager vores børn med det sidste lille stykke retur til Sønderborg.

Kære Sønderborg Kommune – hvordan vil I have det, den dag det her ender galt og en traktor eller lignende kører ud foran en så overfyldt bus og vi tør slet ikke tænke tanken til ende.

Artiklen fortsætter under annoncen

En løsning er på vej

Formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Aase Nyegaard siger til SønderborgNYT:

“På det seneste møde i udvalget har vi bedt forvaltningen holde et møde med ledelsen og forældrebestyrelsen på Kegnæs Friskole, så der bliver fundet en løsning”.

Privat foto

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. januar 2022 Erhverv, Sønderborg

Nu kan foreninger søge støtte fra Sønderjysk Forsikring

18. januar 2022 Erhverv

Foreninger, klubber og almennyttige organisationer i Sønderborg Kommune kan søge støtte hos Sønderjysk Forsikrings lokale fællesskabspulje. “Der er 250.000 kroner i puljen og der kan søges frem til 15. december. Fire gange om året vælger vi de ansøgere ud, som vi vil støtte”, siger kommunikations- og marketingschef Bernadette Sparrevohn til SønderborgNYT. De ansøgninger, som ikke […]

Læs mere...