Debatindlæg: Hvilken verden lever Social- og Seniorudvalgets formand i?

26. marts 2021 Nordborg

Tidligere byrådsmedlem, Jørgen Jørgensen, SF, skriver:

Man ser det for sig. I sagerne om svigt i plejen af demente borgere på Guderup Plejecenter, synes de ansvarlige politikere at vaske hænder. Ingen havde i ‘deres vildeste fantasi set det komme’ og Social- og Seniorudvalgsformand Preben Storm mener endog det er ‘et enkeltstående tilfælde’.

Og han tror ikke: ‘..at dårlige arbejdsbetingelser har haft indflydelse’.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg får lyst til at spørge, hvilken verden lever Preben Storm i?

Jeg mener, at når hans egen plejecenterchef offentligt erkender, at der har været for mange vikarer og svingdørsansatte på Guderup Plejecenter, som påpeget af de pårørende, så siger det noget om et presset personale og et generelt dårligt arbejdsmiljø.

Meget tyder på, at det ikke kun er på Guderup Plejecenter, den er gal.

Den omfattende debat på de sociale medier, hvor både pårørende og ansatte ivrigt deltager, tegner et dystert billede af et arbejdsmiljø som ligner forholdene på Guderup Plejecenter. Flere personlige henvendelser, som jeg har fået, bekræfter et presset personale med mange vikarer og stor udskiftning.

Så svingdøren er en realitet.

Flere ressourcer er nødvendige for at rette op på situationen.

Ifølge nøgletal fra KL ligger Sønderborg Kommune i den dårligste femtedel, når man kigger på nettoudgifter til personer på over 80 år, dem der får hjemmehjælp og er på plejehjem.

Så i stedet for ekstra tilsyn og kortsigtet handleplaner, som synes at være politikernes umiddelbare svar på tingenes tilstand, så må kravet være, send flere penge, så det er muligt at skabe gode arbejdsmiljøer, hvor det er uddannet personale og en fastholdelses politik til gavn for de ansatte, der skal yde en kvalificeret og personlig pleje til vore ældre medborgere.

Ansvaret for en ordentlig og værdig ældrepleje er politisk og skal ikke tørres af på andre.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Stor konference i Sønderborg flyttes til oktober

14. april 2021 Erhverv

Corona-pandemien får endnu engang arrangørerne af ’Impact The Future’ til at udskyde konferencen i Sønderborg til oktober måned, som ellers var planlagt til at finde sted i juni måned. Arrangørerne oplyser i en mail, at udskydelsen skyldes usikkerhed omkring afholdelse af større events, hvor deltagere skal mødes fysisk og oplyser samtidig, at hvis Corona-situationen fortsat […]

Læs mere...