Debatindlæg: Hvordan forholder vi os til den grønne kulturarv?

2. august 2020 Sønderborg

Søren Büsen, Sønderborg skriver:

Sidste år og i år gjorde jeg en medarbejder fra Hede Danmark opmærksom på, at der på deres arbejdsområde voksede vildtvoksende orkideer. Hun og kollegaerne ville meget gerne tage hensyn og i dag blomstrer der flere – over 1 m høje – gøgeurter.

Mange tak for denne hensyntagen.

Denne tak gælder også for blandt andre Menighedshuset Østergade, HKS Invest og andre private husejere omkring Kongevej og Sundqistgade, pedellen for Amtsgymnasiet som i de seneste år har været opmærksom på urterne samt gartnerne på Sct. Marie-kirkegården.

Artiklen fortsætter under annoncen

Naturen er i høj grad vores fælles ansvar og det er rart, at folk ‘i stilhed’ tænker og handler ansvarligt og sørger for at Sønderborg også i fremtiden forbliver ”Orkideernes by”.

Gad vide om de ansvarlige for den fremtidige nye parkeringsplads ved Reimerskolen også tænker grønt?

Hvad med blandt andet de store flotte takstræer?

Er de en integreret del i planlægning eller skal de bare fjernes?

Takstræer er ikke alene nogle smukke træer, men de har siden tidernes morgen også haft en kulturel betydning, som vi burde værne om.

Artiklen fortsætter under annoncen

Så hvordan forholder vi os til vores ”grønne kulturelle arv”?

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. oktober 2021 Sport, Gråsten

Knæk Cancer-stævne i Gråsten Rideklub

23. oktober 2021 Sport

Lørdag var der hele 76 ryttere til start i Gråsten Rideklubs Knæk Cancer-stævne, hvor hele overskuddet bliver sendt videre til Knæk Cancer. “Og når vi holder et Knæk Cancer-stævne, så er det for fordi, det føles naturligt for os, Jeg har selv været ramt af kræft og lige nu er der to andre fra klubben, […]

Læs mere...