Debatindlæg: Hvorfor har vi stadig nationale test i Sønderborgs folkeskoler?

7. juni 2021 Sønderborg

Byrådskandidat Jørgen Jørgensen, SF, skriver:

SF er bekymret for folkeskolen i Sønderborg. Evner vore politikere i Byrådet at skabe rammerne for en god folkeskole? Meget tyder desværre på, det ikke er tilfældet.

For godt to år siden vedtog et flertal i Byrådet, at ansøge undervisningsministeren om fritagelse fra de nationale test i folkeskolen. En rigtig beslutning. Men da testene fra nationalt hold blev gjort frivillige, fortsat folkeskolerne i Sønderborg med at gennemføre de nationale tests.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er skuffende. Og tyder på manglende politisk format.

Den store reform af folkeskolen er slået fejl. Det pædagogiske jerngreb i konkurrencestatens hellige navn, med blandt andet nationale test, 3000 læringsmål og minutiøs styring af lærerne arbejdstid, er endt i en blindgyde.

Den erkendelse er omsider langsomt sivet ind på Christiansborg, hvor man netop har indgået et forlig om at give folkeskolen en række frihedsgrader. Kommunerne får blandt andet mulighed for at gøre skoledagen markant kortere og bruge de frigjorte ressourcer til timer med to lærere.

Artiklen fortsætter under annoncen

I SF er vi bekymret for, om der er et politisk format og ansvar til stede i byrådet, som kan og vil gribe de nye muligheder for at sætte folkeskolen fri. Med den famøse håndtering af de FRIVILLIGE nationale tests, kan vi kun håbe.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
13. juni 2021 Kultur, Sønderborg

Genforeningen blev fejret i Kongeskansen

13. juni 2021 Kultur

Sønadag eftermiddag var Dronningen og andre prominente mennesker på besøg i Kongeskansen på Dybbøl Banke og det var de for at fejre Genforeningen 2020 – og lytte til lederen af Historiecenter Dybbøl Banke, Bjørn Østergaard, som sagde: “Velkommen til Kongeskansen, som stedet hedder i dag – og navnet fik det efter den store genforreningsfest i […]

Læs mere...